Dolar

32,3049

Euro

34,7283

Altın

2.384,01

Bist

10.276,88

'Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde' projesi sona erdi

'Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde' projesi sona erdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:31:21

'Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde' projesi sona erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Evladı Fatihanla Ayvaz Dede'nin İzinde Balkanlar" projesi sona erdi.

Edirne'den yola çıkan gençler, dokuz günde 3 bin 600 kilometre yol kat etti. Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova'yı ziyaret eden kafile, Osmanlı'nın tarihi ve kültürel yapılarını yerinde gördü.

Dönüş yolunda Selanik'e uğrayan gençler, Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etikten sonra 9 günlük yolculuğu tamamlayarak, yurda döndü.

Geziye Kahramanmaraş'tan katılan Murat Sözeyatar, "Osmanlı İmparatorluğu'nun bu kadar büyük bir coğrafyaya yayıldığını biliyordum. Gelip yerinde buna tanık olmak ve ecdadımın kokusunu hissetmek çok etkileyici bir duyguydu. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Gürcan Yazıcı da geziye Kocaeli'den katıldığını belirterek, "Atalarımızın topraklarına gittik. Ayvaz Dede Şenlikleri'ne katıldık. Bosna'daki savaşın izlerini gördük. Gördüğüm yerler ve öğrendiğim bilgiler ufkumu açtı ama en önemlisi burada 120 genç, kardeş olduk. 81 ilden gelen gençler kaynaştı ve yeni dostluk bağları kuruldu" diye konuştu.

Ahmet Buğra Kartal ise 9 günde 5 ülke gezdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Osmanlı'nın Balkanlar'da bıraktığı tarihi ve izi takip ettim. Bilmediğim şeyler öğrendim, görmediğim yerler gördüm. Bosna savaşında yaşanan zulmü gördüm. Türklerin Balkanlar'da ne kadar çok sevildiğini hissettim. Sayın Bakanımıza ve bizi buralara getiren, gezdiren tüm görevlilere teşekkür ederim."

Haber Ara