Dolar

32,3844

Euro

34,7266

Altın

2.395,41

Bist

10.208,65

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih'in öldürülmesi

Güney Geçiş Konseyi, Husiler tarafından öldürülen Salih'in mal varlığının yarısının kendilerine verilmesini istedi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 22:40:31

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih'in öldürülmesi
Yemen'de eski Aden Valisi Aydarus ez-Zebidi tarafından kurulan Güney Geçiş Konseyi (GGK), bölgesel ve uluslararası toplumdan, pazartesi günü öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in mal varlığının araştırılmasını ve yarısının da kendilerine verilmesini istedi.

GGK'dan yapılan yazılı açıklamada, "Başta Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) ve Suudi Arabistan'daki silah ve kan kardeşlerimiz olmak üzere bölgesel ve uluslararası kardeşlerimizden, Salih'in, güneyin zenginliğinden ve servetinden elde ettiği mal varlığını araştırıp ortaya çıkarmalarını ve bunun en az yüzde 50'sine el konularak Güney Geçiş Konseyine havale edilmesini talep ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, GGK'ya tahvil edilmesi istenilen mal varlığının hastane, okul ve yol yapımı gibi genel hizmetlerde kullanılacağı iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, devrik liderin oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih ve tüm Yemenlilere de Salih ile saldırıda öldürülenler için başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Yemen'in kuzeyi ile güneyi 1990'da birleşmiş ancak güneydeki güçlerin "dışlandıkları" yönündeki şikayetleri üzerine 1994'te iki ay süren çatışmalar yaşanmıştı.

Ayrılıkçı Güney Hareketi iki tarafın ayrılmasında ısrar ediyor.

Haber Ara