Dolar

32,2710

Euro

34,7741

Altın

2.410,25

Bist

10.267,09

Engelleri 'tamir' ederek aştı

Engelleri 'tamir' ederek aştı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 11:17:31

Engelleri 'tamir' ederek aştı
REŞİT DAĞ - Viranşehir ilçesinde elleri ve ayaklarını tam kullanamayan engelli, hobi olarak başladığı tamirciliği meslek edindi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli 4 çocuk babası Abdullah Demir (59), küçük yaşlarda kendi çabasıyla öğrendiği tamir işini, açtığı iş yerinde sürdürerek ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor.

Kaymakamlığın verdiği engelli motosikletiyle iş yerine giden Demir, kullanmakta güçlük çektiği elleriyle dikiş makinesi başta olmak üzere çeşitli eşyaları ağzıyla kullanmaya çalıştığı tornavidayla tamir ediyor.

Engeline rağmen hayattan kopmayan Demir, yaşama azmi ve çalışkanlığıyla da çevresine örnek oluyor.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 yaşındayken evlerinde bulunan bozuk dikiş makinesini söküp takarak tamir işini öğrendiğini söyledi.

Yıllar önce yakınlarının tavsiyesiyle iş yeri açtığını belirten Demir, engelli olmasına rağmen kimseye muhtaç olmadan ailesini geçindirmeye çalıştığını ifade etti.

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen bir şeyler yapmaya çalışmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Küçük yaşlardan itibaren tamir yapmaya hevesim vardı. Evdeki dikiş makinesini söküp yeniden takarak tamirciliği öğrendim. Bir gün bunu duyan komşumuz bozulan dikiş makinesini getirerek tamir etmemi istedi. Makineyi titiz bir çalışmanın ardından tamir etmeyi başardım. Evde oturmaktan sıkılıyordum. Kendime küçük bir iş yeri açarak tamirciliğe başladım. Şimdi yaşama dört elle sarılıyorum. Engelli kardeşlerime sesleniyorum; engelli olmak ayıp değil, azimli olmak lazım. İnsan azimli olduktan sonra aşılmayacak hiçbir şey yok."

Yaklaşık 13 yıl önce evlendiğini ve 4 çocuğunun olduğunu anlatan Demir, "İki çocuğum okula gidiyor. Kaymakamlık 3 ayda bir engelli maaşı veriyor. Allah razı olsun. Burada da ufak tefek işler yaparak hem aileme bakmaya çalışıyorum. Çok şükür geçiniyoruz" dedi.

Kaymakamlığın verdiği engelli motosikletinin eskidiğini vurgulayan Demir, değiştirebilmek için hayırseverlerden destek istedi.

Haber Ara