Dolar

32,0499

Euro

34,8632

Altın

2.431,10

Bist

10.656,96

AA milletvekili seçimine hazır

AA milletvekili seçimine hazır

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 11:17:41

AA milletvekili seçimine hazır
Anadolu Ajansı (AA), 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarını sandık başından anında aktarmak için hazırlıklarını tamamladı.

AA, seçimde abonelerine saniye saniye veri yayını yapacak ve tüm seçim çevrelerinden sandık sonuçlarını "online" olarak ulaştıracak.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaşanacak yoğun talebi karşılamak üzere, çalışmalarını tamamlayan AA, Türkiye ve yurt dışında tüm seçim çevrelerinden seçim sonuçlarını hızlı ve güvenilir şekilde kamuoyuyla paylaşacak.

Sonuçlar, geçmiş genel seçim sonuçlarıyla da karşılaştırmalı servise sunulacak.

Partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adaylar flaş haberlerle duyurulacak. Kazanan adayların öz geçmişleri, fotoğraflar eşliğinde aynı anda abonelere geçilecek.

- "secim.aa.com.tr" adresinden yayın

Seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için tüm yazılım, teknik, personel hazırlıklarını tamamlayan ve yurt çapında muhabir ağını kuran AA, veri aktarımı için de özel bir site hazırladı.

Genel seçim sonuçlarının anlık gösterileceği "secim.aa.com.tr" internet sitesinden seçim ile ilgili tüm sonuçlar harita ve grafikler eşliğinde yayına verilecek.

AA tarafından verilecek "iframe kodu" sayesinde "secim.aa.com.tr" arayüzü, internet sitelerine bağlanabilecek.

"secim.aa.com.tr" sayfasını kullanmak isteyen internet siteleri, verilecek "iframe kodu"nu kendi sitelerine entegre etmeleri halinde "Genel Seçim 2015" için hazırlanan harita ve grafiklerden oluşan tüm verileri sitelerinde yayımlayabilecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim yayın yasaklarının kalkacağı saat itibarıyla veri gösteriminin başlayacağı "AA Seçim 2015" özel yayını, tüm seçim çevrelerinden kesin sonuçlar açıklanıncaya kadar kesintisiz sürecek.

Tüm seçim çevreleri sonuçlarının yer alacağı "secim.aa.com.tr" sitesi Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde yayın yapacak.

- Aday veri bankası

Seçime giren milletvekili adaylarının fotoğraflı öz geçmişleri için "aday veri tabanı" hazırlandı. 7 Haziran akşamı, milletvekilleri kesinleştikçe aday veri tabanından, kazanan isimler yayına verilecek. Böylece aboneler, milletvekillerinin fotoğraflı öz geçmişlerine de ulaşabilecek.

- Seçim takibinde AA tecrübesi

AA, geçen yıl yerel seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimini başarıyla takip etmişti. AA'nın "Yerel Seçim 2014" yayını, medya kuruluşlarının yüzde 85'i tarafından kullanılmış, AA'nın seçim sonuçlarını siyasi partiler de yakından izlemişti. 10 Ağustos 2014'te gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminde de AA'nın "Özel Seçim Yayını"na Türk medyasının yaklaşık yüzde 90'ı abone olmuştu. Geçen yıl yapılan 2 seçimde de AA'nın sandık başlarından açıkladığı sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulunun açıkladığı kesin sonuçlarla bire bir örtüşmüştü. Dünya medyası da seçimleri AA'nın 8 dildeki yayınlarından izlemişti.

Haber Ara