Dolar

32,3769

Euro

34,6995

Altın

2.395,25

Bist

10.157,66

Endonezya'da Ramazan ayının ilk teravih namazı

Endonezya'da Ramazan ayının ilk teravih namazı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 20:09:06

Endonezya'da Ramazan ayının ilk teravih namazı
Endonezya'da Müslümanlar Ramazan ayının ilk teravih namazı için camileri doldurdu.

Güneydoğu Asya'nın en büyük ve Endonezya'nın merkez camisi İstiklal Camisi teravih namazı için tıklım tıklım doldu. Namaza Endonezya
Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve birçok bakan da katıldı.

Adetlerinden taviz vermeyen Endonezyalılar, bayram namazlarında da kültürlerini takip ederek, namaz için renkli ve yöresel kıyafetler giymeyi tercih ediyor. Binlerce insan camide kültürel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturuyor.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun namaza katılması nedeniyle, cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Namaza katılan Riy Ono Ramazan ayına tekrar ulaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İstiklal Camisi Endonezya'nın en büyük camisi. Burada cemaat binlerce kişiden oluşuyor.
Bu nedenle burada namaz kılmayı tercih ediyorum. Bu kadar kalabalıkla beraber teravih namazı kılmak çok güzel oluyor. İnşallah bu Ramazan ayı tüm Müslümanlar için hayırlı olur" dedi.

Ramazan ayının bambaşka olduğunu belirten Haji Edison Ruslimuin, " Bugün binlerce kişiden oluşan cemaatle ilk teravih namazını eda ettik. Hep beraber Allah'a
el açarak dua ettik. Ramazan ayı inşallah bütün Müslümanlar için hayırlı ve bereketli geçer" ifadelerini kullandı.

Dünyanın en kalabalık dördüncü ve en yoğun Müslüman toplumuna sahip ülkesi Endonezya'da Müslümanlar bu gece sahur yaparak, 13 saat 20 dakika oruç tutacak.

Haber Ara