Dolar

32,4126

Euro

34,7374

Altın

2.419,89

Bist

10.045,74

Elvan Grubu marka yatırım bütçesini 20 kat artırdı

Elvan Grubu marka yatırım bütçesini 20 kat artırdı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 10:33:59

Elvan Grubu marka yatırım bütçesini 20 kat artırdı
Elvan Şirketler Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, "Yeni dönemde gündemimiz pazarlama ve markalaşma... Bu sebeple 2015 yılında marka yatırımı bütçesini yaklaşık 20 kat artırdık. Tüketici odaklı pazarlama anlayışına uygun olarak, kendi özgün markalarımıza yatırıma ilaveten dünya çapında popüler karakterlerle lisans anlaşmaları yaptık" dedi.

Grubun her yıl yurt içi ve yurt dışı iş ortaklarını bir araya getiren boğaz safarisi bu yıl Süper Kahramanlar Buluşuyor temasıyla yapıldı.

Yurt içinden ve yurt dışından boğaz safarisine katılan bayilerine hitap eden Kadiroğlu, küresel ekonomik konjonktür, şirketin yatırımları ve yeni ürünlerle ilgili açıklamalar yaptı.

Önceki yıl Balaban Gıda'yı satın alarak piyasadaki temkinli duruşun aksi yönde hareket ettiklerini anlatan Kadiroğlu, Elvan Şirketler Grubu'nun büyümeyi sürdüreceğini söyledi.

Boğaz safarisi etkinliğine bu yıl 50'nin üzerinde ülkeden Elvan paydaşının katıldığını belirten Kadiroğlu şirketin küresel ajandasına ilişkin şunları kaydetti:

"Geçen yılın ikinci yarısından sonra bütün global ve ulusal göstergeler eksi yönlü değerlendirilirken bizim Balaban Gıda'yı almamız biraz da cengaverlik, kahramanlık olarak görüldü. Çünkü söz konusu tesis global markalara da üretim yapan, sayılı bir üretim üssüydü. Yurt içinden ve dışından gözler bize çevrilmiş ve ne yapacağımız merak ediliyordu. Şükürler olsun daha 1 yıl geçmeden ve global-ulusal tüm olumsuzluklara rağmen hep birlikte güzel bir iş çıkardık.

Yaklaşık 30 milyon dolarlık ilave yatırımla hem mevcut tesisleri daha verimli çalıştırdık, kapasiteyi yüzde 200'ler seviyesinde artırdık hem de Türkiye için 3 yeni tesis kurduk. Böylelikle Belçika-Hollanda klasiği olan waffle Türkiye'de üretilir oldu. 2015'in ilk yarısında Türkiye'nin ambalajlı ilk waffle üretimini gerçekleştirdik. Yine ilk yarıda 'Ne şeker ne çikolata: Hem şeker, hem çikolata' olarak tanımlanan ilk Fondante'yi ürettik. Yenilikçi ürünlerle Türkiye ve dünyada sektöre yeni açılımlar kazandırdık."

- "Dünya yatırımlarına da devam"

Dünya genelinde 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını anımsatan Kadiroğlu, Mısır'daki üretim tesislerinin üretime başladığını dile getirerek, Hindistan'daki fabrika inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

Kadiroğlu köklü bir İtalyan gıda firmasını satın almak için görüşmeler yaptıklarını belirterek, başarı hikayesini küresel ölçekte sürdürmeye kararlı olduklarını yineledi.

Grubun pazarlama ve markalaşma stratejilerine odaklandığını aktaran Kadiroğlu, küresel lisans anlaşmalarıyla marka algısını geliştireceklerini söyledi.

- "Popüler karakterlerle lisans anlaşmaları yaptık"

Grubun Orta Doğu ve Afrika'da marka bilinirliği en yüksek gıda firması haline geldiğini belirten Kadiroğlu, şöyle devam etti:

"Yatırımlarımız sadece üretim ve kapasite ile sınırlı değil... Yeni dönemde gündemimiz pazarlama ve markalaşma... Bu sebeple 2015 yılında marka yatırımı bütçesini yaklaşık 20 kat artırdık. Tüketici odaklı pazarlama anlayışına uygun olarak, kendi özgün markalarımıza yatırıma ilaveten dünya çapında popüler karakterlerle lisans anlaşmaları yaptık. İşte Batman, İşte Superman ve yeni fenomen Minions...

Global lisans anlaşmalarıyla marka algısını güçlendirecek projelere odaklandık. Bunlarının yansımalarını önümüzdeki dönemde göreceğiz, hep birlikte yaşayacağız. Bununla birlikte yurt dışından marka satın alma görüşmelerinde mutlu sona doğru gidiyoruz.

Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için Romanya, Irak ve Mısır'dan sonra Güney Afrika'da da ofis açtık. Suudi Arabistan için hazırlıklar sürüyor..."

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik duraklama trendine rağmen büyüme stratejilerine devam edeceklerini anlatan Kadiroğlu, "Biz duygusal istikrara göre hareket ediyoruz. Piyasalar iyiyken iyimserlikte ölçüyü kaçırmıyoruz, ortam bozulduğunda da karamsarlığa kapılıp içimize kapanmıyoruz. Biliyoruz ki şans, oyuna hazır olandan yanadır. Ve biz yeni dönemin piyasasına-oyununa hazırız. Şimdi goller atma zamanı... Siz kahraman iş ortaklarımız ve kahraman karakterlerimizle bunu başaracağımızdan eminiz."

- "Grubumuzun ve sizlerin her geçen yıl büyüdüğünü görmek beni heyecanlandırıyor"

Aile şirketinin temellerini atan Mustafa Kadiroğlu ise şirketin yakaladığı başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçen tüm paydaş ve iş ortaklarına teşekkür etti. Kadiroğlu, "Grubumuzun ve sizlerin her geçen yıl büyüdüğünü görmek beni heyecanlandırıyor. Bu, işlerimizin güvenli ellerde olduğuna işaret ediyor. Allah bizleri değiştirebileceklerimiz için cesaret, değiştiremeyeceklerimiz için de sabır ihsan eylesin. Her ikisini ayırt edebilmek için de akıl versin" diye konuştu.

Babası Ahmet Hamdi Kadiroğlu'ndan aldığı iş disiplinini evlatlarına aktardığını söyleyen Kadiroğlu, "Çocuklar öğrencilik yıllarında da tatillerde fabrikada çalışıyorlardı. İşi benimsediler, okulu bitirdikten sonra da çalışmak kolay geldi onlara, yabancılık çekmediler. Şu anda torunlar iş başı yaptı, onlar da çalışıyor. Allah'a şükür aile olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz için iş kolaylaşıyor" değerlendirmesini yaptı.

Kadiroğlu, iş kurmak isteyen gençlere şu nasihati verdi, "İleride sıkıntı yaşamamak için işe en baştan başlamayın, alt yapıyı planlayın, yaradana sığınıp işe girin. Ondan sonra biraz sabır, biraz azim... Ondan sonra muvaffakiyet geliyor Allah'ın izniyle..."

Elvan Grubu'nun temeli 1952 yılında Kastamonulu Ahmet Hamdi Kadiroğlu ile oğlu Mustafa Kadiroğlu tarafından İstanbul Zeytinburnu'nda küçük bir şekerci dükkanıyla atılmıştı. Kurucu Mustafa Kadiroğlu, Elvan Grubu'nun boğaz safarisine babasının adını taşıyan torunu Ahmet Hamdi ile katıldı. Duayenin yanındaki küçük torunu Ahmet Hamdi tekne boğaz safarisine Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden katılanların ilgi odağı oldu. Ahmet Hamdi büyüyünce ne yapacaksın sorusuna, "Şekerci olacağım, şekeri seviyorum" diye yanıt verdi.

Grubun ihracatını tek kanaldan sürdürmek amacıyla kurulan Intersweet'in Genel Müdürü Davut Kaya da, Intersweet'in iki iş yılı içerisinde gıda sektöründe Türkiye'nin ihracat şampiyonu olduğunu belirtti.

Intersweet ekibini süper kahramanlara benzeten Kaya, "Bizim iki yıl içinde yakaladığımız başarının sırrı buradaki resimde gizli. Şu anda Intersweet kahramanları yine bir boğaz safarisinde el ele, kol kola beraberler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber Ara