Dolar

32,1943

Euro

35,0807

Altın

2.472,24

Bist

10.158,63

Gazze eylemleri İngiltere üniversitelerinde

ABD'de, Columbia Üniversitesinde başlayan Filistin destekçisi protestolara, İngiltere'deki üniversiteler de katılmaya başladı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-01 19:03:01

Gazze eylemleri İngiltere üniversitelerinde

İngiltere'nin farklı bölgelerindeki Newcastle Üniversitesi, Bristol Üniversitesi, Warwick Üniversitesi, Leed Üniversitesi, Sheffield Üniversitesi ve Sheffield Hallam Üniversitesinden öğrenciler, kampüslerdeki açık alanlarda toplanıp kamplar kurarak diğer ülkelerdeki Filistin destekçisi öğrenci gruplarına dahil oldu.

Filistin'e destek eylemlerine katılan öğrenci ve personel, üniversitelerinin İsrail'e silah tedarik eden şirketlerle iş birliğine son vermesi çağrısı yaptı.

ingiltere-universite-filistin-destek-aa-2222697_1

İngiltere'nin kuzeyindeki Newcastle Üniversitesinde "Newcastle Apartheid off Campus" adlı grup, üniversitenin kampüsünde kamp kurduğunu ve saat 17.00'de (TSİ 19.00) günlük miting planladıklarını duyurdu.

GMgCwI3W0AEFVk7

Grup, X hesabından yaptığı paylaşımda, taleplerini sıralayarak, soykırımdan kazanç elde etmekle suçladıkları üniversitenin, İsrail ordusuna askeri malzeme satan İtalyan havacılık ve savunma şirketi Leonardo ile iş birliğini sonlandırmasını istedi.

GMG5dxqW8AA-9SF

Üniversitenin öğrencilerine ve personeline yönelik koruma talebinde de bulunan öğrenciler, bu kişilerin, Filistin'e desteklerini ifade ederken herhangi bir tepkiyle karşılaşmadan özgürce konuşma hakkına sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

Grup, ayrıca, üniversitenin, İsrail üniversiteleriyle tüm ilişkilerini keserek Filistin'e desteğini açıkça göstermesi ve Gazze'de ateşkes çağrılarının desteklenmesini talep etti.

Ekran Alıntısı_722

Öğrenciler, Bristol Üniversitesini "soykırımın suç ortağı" olmakla itham etti

Bristol Üniversitesinde de öğrenciler, "İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımındaki suç ortağı" olduğu eleştirisinde bulundukları üniversitelerini protesto etmek için kamp kurdu.

GMfhmOsWMAE1DM8

Öğrenciler, kurdukları çadırların üzerine, "Filistin özgür olana kadar kimse özgür değil", "Silah şirketleri çocukları öldürüyor" yazıları yazarak "Bristol Üniversitesi, ellerinizde kan var" pankartları hazırladı.

Sheffield kentinde ise Sheffield Üniversitesi ve Sheffield Hallam Üniversitesindeki personel, öğrenci ve mezunlardan oluşan ve kendilerine "Filistin için Sheffield Kampüs Koalisyonu (SCCP)" adını veren grup, Filistinlilerle dayanışma amacıyla üniversitenin bahçesinde çadır kurdu.

Haber Ara