Dolar

32,2150

Euro

35,0845

Altın

2.471,76

Bist

10.158,63

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-06 10:29:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "AKP çoğunluğu tarafından çıkarılan 'İç Güvenlik Yasası'yla tanınan hukuk dışı yetkilerle valiler ve kaymakamlar, sıkıyönetim komutanlarına ve OHAL valilerine dönüştürüldü. Son günlerde yaşanan olaylarla birlikte, özel güvenlik bölgeleri, sokağa çıkma yasakları yeniden hayatımızın bir parçası haline getirilmeye çalışılıyor" görüşünü savundu.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra, tüm çabalarına ve TBMM üzerinden yaptıkları girişimlere rağmen, bir yetkiliye ulaşmanın mümkün olmadığını ileri sürdü.

Bilgi almak ve insan hakkı ihlallerini önlemek amacıyla temas kurmak istedikleri İçişleri Bakanı, Vali ve Kaymakama ulaşamadıklarını kaydeden Tanrıkulu, Cizre'de daha geçen hafta 7 ve 10 yaşlarında iki çocuğun, biri sağlık çalışanı, diğeri DEDAŞ görevlisi iki kamu görevlisinin, keyfi infazla yaşamlarını yitirdiğini savundu.

Yetkilileri, hukuk içinde davranma, yasa dışı ve keyfi yaşam hakkı ihlallerine neden olmama konusunda uyaran Tanrıkulu, "AKP çoğunluğu tarafından çıkarılan 'İç Güvenlik Yasası'yla tanınan hukuk dışı yetkilerle valiler ve kaymakamlar, sıkıyönetim komutanlarına ve OHAL valilerine dönüştürüldü. Son günlerde yaşanan olaylarla birlikte, özel güvenlik bölgeleri, sokağa çıkma yasakları yeniden hayatımızın bir parçası haline getirilmeye çalışılıyor" ifadesini kullandı.

Haber Ara