Dolar

32,3648

Euro

34,6651

Altın

2.384,32

Bist

10.191,12

Dogu Anadolu'da kis

Dogu Anadolu'da kis

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 12:28:45

Dogu Anadolu'da kis
Doğu Anadolu'da yaşanan dondurucu soğuk hava nedeniyle bu gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 23 ile Ağrı ve sıfırın altında 18 ile de Kars'ta yaşandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu ve yağışlı geçeceği, yağışların Erzincan'da karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır'da da karla karışık yağmur ve Erzurum, Ardahan, Kars'ta ise kar yağışı olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayının beklendiği bölgede gece hava sıcaklıkları ise Erzurum'da sıfırın altına 11, Ağrı'da sıfırın altında 23, Kars'ta sıfırın altında 18, Ardahan'da sıfırın altında 17, Iğdır'da sıfırın altında 5 ve Erzincan'da 5 derece olarak ölçüldü.

- Meteorolojik uyarı

Hafta başından itibaren güney eksenli rüzgarlar ile birlikte yeni yağışların meydana gelmesi beklendiğinden yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda, çığ tehlikesi bulunduğu ve yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği de bildirildi.

Rüzgarın güney ve batılı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi beklendiği ve yine yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuz şartlara karşı da tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı bölgede, Erzurum'da 41, Erzincan'da 54 ve Kars'ta da 9 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.


Haber Ara