Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi hakkındaki soruşturma

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi hakkındaki soruşturma

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 18:57:42

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi hakkındaki soruşturma
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Eğer gerçekten bu meseleye sağlıklı bir çözüm bulacaksak, birtakım handikaplardan, tabulardan, dayatmacı kavramlardan kurtulmamız ve bu meseleyi özgürce tartışmamız gerekiyor" dedi.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında sevk edildiği Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verilen Elçi, adliye çıkışında açıklamalarda bulundu.

"Otuz yılı aşkın bir süredir devam eden, 50 bin insanın hayatına mal olan, çok ağır maddi ve manevi kayıplara yol açan tarihi ve toplumsal meseleyle" ilgili her gün düşünen, fikir üreten, çalışan, öneride bulunan, eleştiren bir insan olduğunu belirten Elçi, "20-25 yıldır bu süreci en yakından takip ederken, fikirlerimizi, kendi kavram ve tanımlamalarımızla ifade etme hakkına sahip olmalıyız. Bu, ifade özgürlüğünün bir gereğidir" şeklinde konuştu.

"Eğer gerçekten bu meseleye sağlıklı bir çözüm bulacaksak, birtakım handikaplardan, tabulardan, dayatmacı kavramlardan kurtulmamız ve bu meseleyi özgürce tartışmamız gerekiyor" diyen Elçi, televizyon programında sarf ettiği sözlerin arkasında olduğunu belirterek, ifade özgürlüğü hakkını kullandığını ileri sürdü.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden demokrasiye, insan haklarına, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine inanan on binlerce insanın kendilerine destek vermesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Elçi, "Bir an önce silahların susmasını ve bir kez daha diyalogla, müzakereyle, konuşarak, medeni bir biçimde bu sorunu çözme yollarına dönmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Haber Ara