Dolar

32,3850

Euro

34,7328

Altın

2.400,69

Bist

10.166,86

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun temasları

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun temasları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-14 21:37:08

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu'nun temasları
Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Küresel Göç ve Kalkınma Forumu'na katılmak için gittiği İstanbul'da Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Sinirlioğlu, Avrupa Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopoulos, BM Genel Sekreteri Vekili Jan Eliasson, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma İşbirliği Bakanı Lexander de Croo, Yunanistan Göç Politikasından sorumlu Bakan Vekili Giannis Muzalas ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Sinirlioğlu, Avramopoulos ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin ve Avrupa'nın son dönemde karşılaştığı göç sorunu ve Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Sinirlioğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans ile yaptığı görüşmede ise Suriye'deki son durum, Suriye'deki siyasi istikrarsızlığın yarattığı göç sorunu, bu göçün nasıl engellenebileceği hususu ve Türkiye'nin AB üyelik perspektifi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Timmermans ile yapılan görüşmeye AB Bakanı Beril Dedeoğlu da katıldı.

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile de görüşme yapan Sinirlioğlu, ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Bakan Çolak, görüşmede, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Sinirlioğlu'na başsağlığı dileklerini de iletti.

Haber Ara