Dolar

32,3708

Euro

34,6207

Altın

2.389,60

Bist

10.045,74

DEAŞ ile mücadele

DEAŞ ile mücadele

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 19:10:53

DEAŞ ile mücadele
" Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ülkesinin terör örgütü DEAŞ'e karşı herhangi bir olası kara operasyona katılmayacağını söyledi.

Borisov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın "savaşmayan bir ülke olduğunu" kaydetti.

Bu nedenle, Fransa'nın talebi üzerine DEAŞ'e yönelik kara operasyonu yapılması halinde, ülkesinin bu tür bir operasyonda "kesinlikle" yer almayacağını dile getiren Borisov, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun bu konudaki görüşlerini gözden geçirmesini istedi.

Borisov, "Biz bu sorunlara diplomatik yoldan çözüm bulunmasına ısrar ediyoruz. Uçak ve roket yollarsanız, diğer taraftan barış bekleyemezsiniz" ifadesini kullandı.

-Savunma Bakanı'ndan zıt açıklama

Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev ise DEAŞ'e karşı askeri müdahaleye ilişkin, "Fransa Bulgaristan'dan bunu talep ederse, Suriye'de bir kara harekatına katılmaya tabi ki hazırız" diye konuştu.

Fransa'dan henüz böyle talep gelmediğini ama olması durumunda değerlendirileceğini belirten Nençev, "Olanaklarımızın çerçevesinde cevap veririz" dedi.

Nençev, Bulgaristan'ın lojistik destek veya bilgi alış-verişi yoluyla katkı verebileceğini anlatarak, sığınmacı akışı konusunda bilgi sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Haber Ara