Dolar

32,4008

Euro

34,8073

Altın

2.435,62

Bist

9.977,77

DASK depreme en hazır üç şehri ödüllendirecek

DASK depreme en hazır üç şehri ödüllendirecek

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 10:47:49

DASK depreme en hazır üç şehri ödüllendirecek
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasının beşincisini başlattı.

DASK'tan yapılan açıklamaya göre, deprem sigortası bilincinin artırılması, sigortalılık oranının yükseltilmesi ve deprem güvenceli hayatın teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışması, Türkiye'nin 81 ilini depreme hazırlıklı olmak için harekete geçmeye davet ediyor.

Zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak ve bu alanda bilinci artırmak için 2015 yılı boyunca çalışmalar yapacak olan iller, gerçekleştirdikleri bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaştıkları sigortalılık oranı olmak üzere üç farklı kritere göre değerlendirilecek.

Yerel yönetimlerin deprem güvenceli ve sigortalı hayatı yaygınlaştıran projeler hayata geçirmesini de teşvik etmeyi amaçlayan yarışma kapsamında illerin Afet ve Acil Durum Müdürlükleri 2015 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigortasını yaygınlaştırmak için düzenledikleri yerel bilinçlendirme kampanyalarıyla yarışmaya başvurabilecek.

DASK, "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasında ilk üçe giren illerin Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine depremle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere malzeme yardımı yapacak. Yarışmada birinci il 75 bin lira, ikinci il 50 bin lira, üçüncü il 25 bin lira tutarında malzeme yardımı almaya hak kazanacak.

- Türkiye'de konutların yüzde 40'ı deprem sigortalı

"Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" yarışmasının 2014 yılı sonuçlarına göre Sakarya birinci, Ordu ikinci olurken, Muğla ve Çanakkale üçüncülüğü paylaşmıştı.

Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 17 milyon konuttan 7 milyon 150 bininin zorunlu deprem sigortası bulunuyor. Bu da Türkiye çapında yüzde 40 sigortalılık oranı anlamına geliyor. Deprem ve sigorta bilincini artırmak için hayata geçirilen projeler ve Afet Sigortaları Kanunu ile getirilen kontrol uygulamalarının etkinleştirilmesiyle zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 2017 yıl sonuna kadar 10 milyona yükselmesi hedefleniyor.

Haber Ara