Dolar

32,2372

Euro

34,7435

Altın

2.388,45

Bist

10.276,88

Dalgaların arasında bulunan Suriyeli bebek yaşama tutundu

Dalgaların arasında bulunan Suriyeli bebek yaşama tutundu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-22 18:27:20

Dalgaların arasında bulunan Suriyeli bebek yaşama tutundu
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarında, Suriyeli kaçak göçmenleri taşıyan botun batması sonucu kaybolan ve ölmek üzereyken sahil güvenlik ekiplerince bulunan bebek, hastanede yaşama döndürüldü.

Sahil güvenlik ekipleri, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışın Suriyelileri taşıyan botun Ege Denizi'nde batması sonucu kaybolan bebeği kurtarmak için denizde çalışması başlattı.

Ekipler, "Nacan" adlı 9,5 aylık kız bebeği dalgaların arasında bularak kıyıya getirdi. Ölmek üzere olan bebek, kıyıda bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince hızlı bir şekilde Ayvalık Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

Hastanede, Başhekim Dr. Gonca Bulut'un da katılımıyla yaklaşık bir saat süren çabalar sonucu, bebeğin hayati fonksiyonları normale döndü.

Çocuk hastalıkları uzmanı da olan Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nacan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Bebeğin müşahede altında tutulacağını belirten Bulut, aynı olay nedeniyle hastaneye getirilen 2'si çocuk 3 kişinin tedavilerinin de sürdüğünü ifade etti.

Olayda yaşamını yitiren bir erkek ve bir kadının cesetlerinin ise otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderileceği öğrenildi.

Midilli'ye yasa dışı yollardan gitmeye çalışan Suriyelileri taşıyan botun Sarımsaklı Plajları açıklarında batması sonucu 2 kişi ölmüş, 11 kişi kurtarılmıştı. Kaybolan bebeğin bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Haber Ara