Dolar

32,3846

Euro

34,7708

Altın

2.439,83

Bist

9.999,07

Cihan Çakıcı'ya 9 yıla kadar hapis istemi

Cihan Çakıcı'ya 9 yıla kadar hapis istemi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-17 17:19:13

Cihan Çakıcı'ya 9 yıla kadar hapis istemi
Kadıköy'de lüks otomobiliyle çarptığı kişinin ölümüne neden olduğu öne sürülen Cihan Çakıcı hakkında, "taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Cihan Çakıcı'nın 29 Temmuz'da Kadıköy Acıbadem Caddesi'nde 34 BC 3700 plakalı otomobiliyle ilerlerken yaya Uğur Gökhan'a çarptığı belirtildi.

Gökhan'ın, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği aktarılan iddianamede, olay günü şüpheli Çakıcı'nın suçu üstlenmesi için arkadaşlarını arayarak birini temin etmeye çalıştığı ancak durumun emniyet güçlerince farkedildiği bildirildi.

İddianamede, şüpheli Çakıcı'nın olaydan 8 gün sonra yakalandığı, alınan savunmasında suçlamayı kabul ettiği belirtilerek, ölen Gökhan'ın ailesine maddi manevi destek olduğunu, bu nedenle ifadeye gelemediğini söylediği dile getirildi.

Şüpheli Çakıcı'nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı anımsatılan iddianamede, Gökhan'ın annesi Emine Gökhan'ın maddi ve manevi zararının giderildiği gerekçesiyle şikayetçi olmadığını söylediği bilgisi verildi.

İddianamede, olayla ilgili bilirkişilerce hazırlanan raporda, ölen Uğur Gökhan'ın hafif derecede tali, şüpheli Çakıcı'nın ise yüksek derecede asli kusurlu olduğu yönünde görüş bildirildiği açıklandı.

Bu kapsamda, şüpheli Çakıcı'nın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Haber Ara