Dolar

32,2760

Euro

34,9476

Altın

2.445,95

Bist

10.173,42

İmamoğlu'nun Hamas yorumuna Murat Kurum'dan tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABD kanalı CNN International’ın sorularını cevaplandırdı. 'Hamas’ın saldırısını terör saldırısı olarak yorumluyoruz.' diyen İmamoğlu'nun sözlerine siyasilerden tepki geldi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-29 13:22:10

İmamoğlu'nun Hamas yorumuna Murat Kurum'dan tepki

İBB Başkanı İmamoğlu, ABD kanalına Filistin'deki durumla ilgili yorumunda, "Hamas tabii bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail'de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, ABD kanalına şunları söyledi:

"Hamas'ın saldırısını kötü bir saldırı ve çok kötü bir durum ve terör saldırısı olarak yorumluyoruz. Ama bugün orada öldürülen Filistinli kadınların ve çocukların maruz kaldığı zulme de karşı duran bir anlayışı temsil ediyoruz."

Öte yandan İsrai medyası, İmamoğlu'nun Hamas'a yönelik Hamas ile ilgili “Terör örgütü olarak görüyoruz” sözlerini başlığa taşıdı.

MURAT KURUM'DAN İMAMOĞLU'NA: VİCDANİ DEĞİLDİR

31 Mart yerel seçimlerinde İmamoğlu karşısında İBB başkanlığı seçimini kaybeden Murat Kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla İmamoğlu'na tepkisini dile getirdi.

Kurum şu ifadeleri kullandı:

"Filistin'de masum on binlerce insan dünyanın gözü önünde katledilirken, dünyanın en büyük savaş suçları işlenirken, soykırım yapılırken İBB Başkanı Sayın İmamoğlu'nun Hamas'la ilgili sözleri vicdani de değil, insani de değildir.

Ne yazık ki 31 Mart'tan önce Filistin halkına, Filistin direnişine destek verdiklerini söyleyenler bugün bir anda Hamas'ı terör örgütü ilan ettiler.

Her şeyden önce Hamas terör örgütü değildir. Hamas zulme, siyonist işgale direnen Filistin'in onurudur.

Filistin meselesini istismar edenler elbette aziz milletimizin ve insanlığın maşeri vicdanında yargılanacaktır.

Biz dün olduğu gibi bugün de Kudüs'ün ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

1_515

Haber Ara