Dolar

32,2802

Euro

34,7606

Altın

2.398,30

Bist

10.276,88

Çavuşoğlu Myanmar'da

Çavuşoğlu Myanmar'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-13 11:19:32

Çavuşoğlu Myanmar'da
" Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Myanmar'ın başkenti Nepido'da Devlet Başkanı Htin Kyaw tarafından kabul edlidi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, başkanlık sarayında gerçekleşen kabulde, Bakan Çavuşoğlu, Myanmar'da yaşayan yardıma muhtaç Müslümanlara ve diğer halklara her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede, 54 yıllık askeri yönetimin ardından nisanda seçilen ilk sivil devlet başkanı olan Htin de Çavuşoğlu'nu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu'na Türkiye'nin Myanmar'da gösterdiği kalkınma ve insani yardım faaliyetlerinden dolayı teşekkür eden Htin, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Htin ayrıca, mevcut ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Myanmar'da 8 Kasım 2015'te yapılan genel seçimleri büyük farkla kazanan Ulusal Demokrasi Birliği'nin (NLD) lideri Aung San Suu Çi, anayasanın çocuklarından biri yabancı ülke vatandaşı olanların, devlet başkanlığı koltuğuna oturmasını yasaklayan hükmü nedeniyle devlet başkanlığına aday olamamıştı.

Suu Çi'nin çocukluk arkadaşı olan ve muhalif liderle aynı lisede okuyan 69 yaşındaki Htin, Myanmar'da yüksek eğitim seviyesi, kişisel duruşu ve Suu Çi açısından mutlak güvenirliliğiyle tanınan bir siyaset adamı olarak görülüyor.




Haber Ara