Dolar

32,3815

Euro

34,7008

Altın

2.406,02

Bist

10.101,63

Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz darbe girişiminin halkın desteğiyle püskürtüldüğünü ve bunda da basının da büyük gayreti olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-03 14:56:43

Çalık, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 15 Temmuz darbe girişiminin halkın desteğiyle püskürtüldüğünü ve bunda da basının da büyük gayreti olduğunu söyledi.

Ziyarette ilk olarak söz alan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, 15 Temmuz da darbe teşebbüsü sonrasında birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Malatya basını olarak bu tür girişimlere tavrımız her zaman net olmuştur"dedi.

Karaduman, Malatya'nın sorunlarını da ileterek, "Çevre yolu olmayan tek kentiz, kayısımız ortada kaldı, Vagon Onarım Fabrikası yıllardır bir çözüme kavuşturulmadı. İkinci Devlet Üniversitesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 15 Temmuz darbe girişiminde basının çok onurlu bir duruş sergilediğini belirterek, "Başta ulusal medya ve yerel medya olmak üzere gerçekten çok önemli bir görevi ifa etmiş oldular. Bundan dolayı basınımızı tebrik ediyorum" dedi.

Basının kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Çakır, "Halkın bilgilendirilmesi, halkın istek ve talepleri kentin geleceği ile ilgili projelerin tartışılması ve gündeme getirilmesinde basın adeta halkla bizim aramızda bir köprü vazifesi görüyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise 15 Temmuz gecesi gösterdikleri gayret ve çabadan dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. 15 Temmuz'da darbenin püskürtülmesi esnasında gösterilen tavrın çok önemli bir tavır olduğunu vurgulayan Çalık, "Türkiye Cumhuriyeti tarihi maalesef demokrasimizin kesintiye uğradığı birçok hatıra ile doludur. 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi hiçbir darbe girişimi kadar kanlı bir girişim değildir" şeklinde konuştu.

17-25 Aralık sürecinden sonra Türkiye'deki fotoğrafı tüm dünyanın gördüğünü belirten Çalık, "Fetullahçı Terör Örgütünün yaklaşık 40 yıldan beri devletin organlarına damarlarına nasıl sindiğini hepimiz 17- 25 Aralık süreciyle birlikte fark ettik. O gün anlatmaya çalıştığımız cümleleri 15 Temmuz gecesi nasıl bir sonla noktalandığını gördük" diye konuştu.

FETÖ ile birlikte DAEŞ ve PKK'nın da beraber hareket ettiğine dikkat çeken Çalık "PKK eşittir Fetullahçı Terör Örgütü eşittir. DAEŞ eşittir. Hiçbirinin birbirinden farkı yoktur" dedi.

Darbenin karşısında dik duran basını takdir ettiğini ancak darbenin yanında yer alan bazı gazeteci kılıklı teröristlerinde olduğunu ifade eden Çalık, "Onlara gazeteci asla diyemiyoruz. Nasıl Fetullahçı terör örgütünün asker kılığında teröristleri saldırdılar ise basın mensupları içerisinde de maalesef gazeteci kılıklı teröristlerin de var olduğunu bir kez daha dile getirmek istiyorum" diye konuştu.

Malatya'nın da sorun ve taleplerini yakından takip ettiklerini kaydeden Çalık, kente ikinci bir üniversitenin kazandırılması adına gerekli girişimlerde bulunduklarını ve kısa süre sonra Malatya'ya ikinci üniversiteyi kazandıracaklarını söyledi. Sağlık alanında da girişimlerin devam ettiğini belirten Çalık, Onkoloji Hastanesi'nin kente kazandırılması konusunda da çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.

Kuzey Çevreyolu ile ilgili de ihale sürecinde sıkıntı yaşandığını belirten Çalık, bu konuyu da yakinen takip ettiklerini söyledi. Vagon Onarım Fabrikasının da şehre kazandırılması noktasında çalışmalar yapıldığını ancak açılan ihalelere özel sektörün ilgi göstermemesi nedeniyle sorunun sürdüğünü dile getirdi.

Malatya'da sivil bir havaalanı açılması yönünde ilk girişimleri yaptıklarını ifade eden Çalık, "Büyükşehir Belediyemizle birlikte Malatya'ya sivil hava limanı yapılması konusunda çalışmalarımız devam edecek. Bu talep son derece haklı ve yerindedir. Malatya'ya sivil hava limanı yapılması için girişimlerimiz sürecek" diye konuştu.

Haber Ara