Dolar

32,3683

Euro

34,6906

Altın

2.381,61

Bist

10.193,97

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Diyarbakır, Siirt ve Elazığ'da törenle anıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-10 12:21:36

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Diyarbakır, Siirt ve Elazığ'da anma töreni yapıldı.

Diyarbakır'da Anıt Park'ta gerçekleştirilen ilk törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Siren sesiyle saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtının yanında kurulan meşale yakıldı, bayraklar yarıya indirildi.

Törene siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve halk katıldı. Tören Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti. Programda, "Atatürk'ün Asker Kişiliği" konulu oratoryo gösteriminin ardından öğrenciler şiirler okudu.

"Atatürk ve Cumhuriyet" konulu konuşma yapılan program, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin verdiği konserle son buldu.

- Siirt

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk tören, Vali Ali Fuat Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Aydoğan Bilgiç ve Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Siren sesiyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programla devam etti. Programda günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

"Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Siirt Sosyal Bilimler Lisesi'nce hazırlanan "Atatürk Oratoryosu" gösteriminin ardından Siirt Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen "Fotoğraflarla Atatürk" konulu resim sergisinin gezilmesiyle tören sona erdi.

Programa Vali Atik, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilgiç ve Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın ile Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Elazığ

Öğretmenevi önünde düzenlenen törende siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra Elazığ Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında konuşmalar ile Atatürk'ü anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Öğrencilerin Atatürk konulu şiirler okuduğu programda Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi.

Programda ayrıca yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Haber Ara