Dolar

32,3583

Euro

34,7023

Altın

2.392,39

Bist

10.154,62

Bursa merkezli 4 ildeki FETO/PDY operasyonu

Bursa merkezli 4 ildeki FETO/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 16:16:15

Bursa merkezli 4 ildeki FETO/PDY operasyonu
Bursa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamındaki operasyonda gözaltına alınan 18 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

Zanlıların, 2010-2015 yıllarında ihtiyaç sahipleri için kurban kesilmek üzere vatandaşların bağışladığı paraları usulsüz harcadığı, bu paralarla alınan kurbanlık etlerinin Bursa'da faaliyet gösteren bir yemek şirketine aktarıldığı iddia edildi. Söz konusu şirketin de faturasız ve belgesiz olarak alıp ticari amaçla kullandığı etlerden elde ettiği gelirle FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı ileri sürüldü.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ/PDY'nin eski il imamı F.C'nin bir dönem bu yemek şirketinde yöneticilik yaptığı ve şu anda Tayvan'da bulunduğu öğrenildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili geçen yıl nisan ayında soruşturma başlatmış ve şirketin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisi ile Yeşil Mahallesi'ndeki deposu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki bir mali müşavirlik bürosunda inceleme yapılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir'de yaptıkları eş zamanlı operasyonda, "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı. Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yapmıştı.

Haber Ara