Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Brisa'dan sürdürülebilirlik hamlesi

Brisa'dan sürdürülebilirlik hamlesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 17:28:21

Brisa'dan sürdürülebilirlik hamlesi
Brisa, sürdürülebilir bir tedarik zinciri için iş ortaklarıyla el ele verecek.

Brisa, "Sorumlu Satınalma Politikası"nı kamuoyuyla paylaştı. Yeni politika çerçevesinde Brisa ve iş ortakları karşılıklı olarak fayda elde ederken, kalite, verimlilik, maliyet, sevkiyat gibi operasyonel süreçlerde sürekli gelişim sağlanacak. Brisa'nın iş ortaklarının iyileştirme projeleri yürüterek teknolojik gelişmeleri iş süreçlerine dahil etmesi teşvik edilecek.

Şirket, tedarik zincirinde yer alan paydaşlarında sürdürülebilirlik bilincini artırmayı ve çevreye duyarlı örnek faaliyetleri desteklemeyi hedefliyor. Brisa, bu politika çerçevesinde, topluma ve çevreye saygılı, iklim değişikliğine duyarlı, enerji verimliliği sağlamaya yönelik aktiviteler yürüten, temel insan hakları, iş etiği, iş sağlığı ve işçi güvenliği ile çalışan haklarını korumaya yönelik girişimlerde bulunan tedarikçilerle iş ortaklıkları kuracağının işaretini vermiş oldu.

Tüm tedarikçilerinden Sorumlu Satınalma Politikası'na uyum için destek talep edecek olan Brisa, uyum sürecini tamamlayamayan tedarikçilerle ticari ilişkisini sonlandıracak.

Brisa, 2014 Sürdürülebilirlik Raporu'na göre yerel tedarik oranını yüzde 5 artırarak yüzde 38'e yükseltmişti. Sürdürülebilirlik bilincini iş ortaklarında yerleştirme çabasını sürdüren Brisa, 2014 yılında denizyolu taşımacılığını yüzde 15 seviyesinde artırdı. Böylelikle karayolu taşımacılığının toplam sevkiyatlar içerisindeki payını yüzde 38'e düşürerek, lojistik faaliyetlerinden kaynaklanan karbon salımını azalttı.

-"Sorumlu satınalma anlayışı, sorumlu tedarik zinciri sayesinde kurulabilir"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şirket olarak sürdürülebilir büyüme stratejilerini sürekli geliştirdiklerine dikkati çekerek, sürdürülebilirlik yönetimi ve bileşenleri konusunda tüm iş ortaklarıyla uyum içinde çalıştıklarını dile getirdi. Gürçay, şunları kaydetti:

"İş ortaklarımızın sürdürülebilirlik bilincini artırmak ve ortak faaliyetlerimizi çevreye duyarlı örnek yaklaşımlarla desteklemek temel hedeflerimiz arasında. Brisa Sorumlu Satınalma Politikamızla hem Brisa'nın hem de tedarikçilerimizin uyması gereken kuralları bir bütün haline getirdik. Tedarik zincirimizi sürdürülebilir bir şekilde yönetmeyi hedeflediğimizi taahhüt ettik.

Sorumlu satınalma anlayışının, tedarikçilerimizin de benimsediği sorumlu bir tedarik zinciri sayesinde kurulabileceğine inanıyoruz. Sürdürülebilir satınalma vizyonumuza katkılarından dolayı tedarikçilerimize teşekkür ediyoruz."

Haber Ara