Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

AK Parti'nin Bergama mitingi

AK Parti'nin Bergama mitingi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 17:29:05

AK Parti'nin Bergama mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bakınız birileri terörle uğraşıyor, birileri terörü dışarıdan seyrediyor ama biz hem terörle mücadele ediyoruz hem de son 15 gün içinde 3 büyük projeyle, yeri ve dünyayı titreten 3 projeyle yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Davutoğlu, partisinin İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlediği mitingde yaptığı konuşmaya, "tarihin, medeniyetin beşiği" olarak nitelendirdiği Bergamalıları selamlayarak başladı.

Bu bereketli toprakların, insanoğlunun yerleşik hayata geçtiği ilk yıllardan beri nice milletlere vatan olduğunu anlatan Davutoğlu, "Yiğit Bergama, hoş bulduk" ifadesini kullandı.

Yağmur altında kendilerini muhabbetle bekleyen, gözlerinden ışıl ışıl muhabbet fışkıran Bergamalılarla gurur duyduğunu dile getiren Davutoğlu, "Dün gece bir haber geldi, dediler ki, 'Yarın Bergama'da miting vaktinde ciddi sağanak yağmur olabilirmiş, acaba ne yapalım?' Dedim ki, 'Biz söz verdik mi Bergama'ya gideriz, Bergama söz verdi mi fırtına olsa meydanı terk etmez.' Bizi yanıltmadınız Bergamalılar" diye konuştu.

Bugün Muharrem ayının 10'uncu günü olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Bugün Hazreti Hüseyin'in zalimlere karşı dimdik durduğu bir gün" dedi. Davutoğlu, kendilerinin de hiçbir zulüm, hiçbir baskı karşısında bir milim sapmayacaklarını ve başlarını öne eğmeyeceklerini vurguladı.

Kerbela şehitlerini rahmetle anan Davutoğlu, "Allah bugün o şehitler gibi Türkiye'nin dağlarında, ovalarında bu vatanın birliği, beraberliği için şehit düşenlere rahmet eylesin. Biraz önce otobüste Ecem kızımla beraberdim. 30 Ağustos'ta Diyarbakır'da şehit olan Bergamalı Ahmet Kılıç'ın yiğit kızıyla. Allah Ahmet kardeşimize rahmet eylesin. Yiğit Bergamalılar ayaktayken bu toprağa kimse yan gözle bakamaz" ifadelerini kullandı.

Van'da, Şanlıurfa'da mitingler düzenlediğini ve oradaki meydanlarda "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldığını anlatan Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin her santimetresinde al bayrağı yüceltmek için var olduklarını söyledi.

- 3 büyük proje hayata geçti

Sabah Balkanlar'dan gelen bir heyetle birlikte olduğunu kaydeden Davutoğlu, geçen sene Makedonya'ya gittiğinde oradaki insanların kendilerine Türk bayrağı gönderilmesini istediğini ve bunun üzerine Balkanlar'daki her eve Kur'an-ı Kerim, al bayrak ve Türkçe sözlük gönderildiğini anlattı. Görüştüğü heyetin de bugün kendisine, sözünü yerine getirdiği için teşekkür ettiğini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yola çıktık mı Balkanlar'ı, Kafkaslar'ı, Orta Asya'yı ve Ortadoğu'yu, bütün gönül coğrafyamızı temsil ederek çıkarız. Bakınız birileri terörle uğraşıyor, birileri terörü dışarıdan seyrediyor ama biz hem terörle mücadele ediyoruz hem de son 15 gün içinde 3 büyük projeyle, yeri ve dünyayı titreten 3 projeyle yolumuza devam ediyoruz. Bir; ana vatandan yavru vatana, hani 1974'te bir 20 Temmuz sabahı askerlerimizin yürüdüğü yavru vatana, şimdi Anadolu'nun suyu, deniz üstünden ulaşıyor. Bu, dünyada birinci proje. İlk proje, dünya tarihine geçecek bir proje. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. 'Kıbrıs oradayken, Kıbrıs'ta su ihtiyacı varken su bize haram' dedik ve Anamur'un suyunu Kıbrıs'a gönderdik. İşte yeni Türkiye bu. İşte cumhuriyetçilik bu, işte milliyetçilik bu."

Geçen hafta dost ve kardeş Kazakistan'dan uzaya 4B uydusunu gönderdiklerini hatırlatan Davutoğlu, İstanbul'da ise dünyanın en büyük havalimanının finansmanına ilişkin imza törenine katıldığını kaydetti. Başbakan Davutoğlu, İstanbul'un dünyanın en büyük havalimanına sahip olacağını ve yılda 150 milyon kişinin havalimanını kullanacağını bildirdi.

- "Eğildiğimizi gördünüz mü?"

"Biz muhabbete gelmişiz, biz kardeşliği kardeşe ebedi şekilde bir kılmaya gelmişiz" diyen Davutoğlu, 'Dik dur, eğilme, bu millet seninle' sloganlarına, "Allah aşkına gençler, hiç eğildiğimizi gördünüz mü bizim? Yedi düvel karşımıza gelse, bizde Hasan Tahsin bilinci var. Hiç eğilmedik, eğilmeyiz Allah'ın izniyle" karşılığını verdi.

İzmir'in ilçelerini selamlayan Davutoğlu, "Türkiye daha güçlü, daha zengin, daha özgür bir ülke olmaya giderken İzmir bu yürüyüşün öncü şehirlerindendir" dedi.

Bugüne kadar il merkezlerinde mitingler düzenlediğini hatırlatan Davutoğlu, İzmir'in ise ilçelerinde mitingler gerçekleştirdiğini belirtti.

'Bergama seninle gurur duyuyor' sloganları üzerine de Davutoğlu, "Biz böyle yağmur altında bekleyen Bergamalılarla duyuyoruz. Sizinle de gurur duymak istiyoruz gençler. 1 Kasım'da yeni bir demokrasi zaferi yazmaya var mısınız, 1 Kasım'da milletimiz için 'Huzur' demeye, 'Kardeşlik' demeye, 'Birlik' demeye, 'Dirlik' demeye var mısınız? Büyük bir Türkiye'ye, bir cihan devletine doğru yürüyüşümüze katılmaya var mısınız?"

Davutoğlu, Bergamalılardan rekor bir oy beklediğini de dile getirdi.

(Sürecek)

Haber Ara