Dolar

32,3932

Euro

34,8444

Altın

2.430,72

Bist

9.915,62

BRICS ülkeleri SWIFT'e alternatif arıyor

BRICS ülkeleri SWIFT'e alternatif arıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 17:43:35

BRICS ülkeleri SWIFT'e alternatif arıyor
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, BRICS ülkelerinin, SWIFT'e alternatif oluşturulmasına yönelik görüşmelere başladıklarını bildirdi.

Ryabkov, dünya para transfer sisteminden çıkarılma risklerini gözönünde bulunduran BRICS üyesi ülkelerin, karşılıklı ödemelerin yapılması ve banka hesaplarının transferinin teminat altına alınmasına yönelik, SWIFT'e alternatif bir sistemin oluşturulması kararı aldıklarını söyledi.

Konunun BRICS üyesi ülkelerin Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları tarafından ele alındığını belirten Ryabkov, bu ve yeni kalkınma bankası projelerine Yunanistan'ın da katılma olasılığının olduğunu belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki krizle ilgili Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik aldıkları yaptırım kararları kapsamında, Rusya'nın SWIFT para transfer sisteminden çıkarılmasının da gündemde olduğu bildirilmişti.

BRICS - Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika gibi 5 ülkeden oluşuyor. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin'in iş birliğiyle ilk başlarda BRIC olarak anılan oluşum, 2011 yılında Güney Afrika'nın da katılımıyla BRICS olarak adlandırmaya başlandı.

Haber Ara