Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Brezilya'da artan şiddet ölümleri

Brezilya'da artan şiddet ölümleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 11:37:28

Brezilya'da artan şiddet ölümleri
Brezilya Kamu Güvenliği Forumu, ülkede geçtiğimiz yıl meydana gelen şiddet olaylarında 58 bin kişinin öldüğünü açıkladı.

Kamu Güvenliği Forumu tarafından, yıllık kamu güvenliği raporunun yayınlanmasından önce yapılan açıklamada, Brezilya'da geçen sene şiddete bağlı ölümlerin bir önceki yıla göre yüzde 5 arttığı belirtildi.

Sonu ölümle biten cinayet, kasıtsız adam öldürme, polis tarafından öldürülme ve hırsızlık vakaları dikkate alınarak hazırlanan raporda, Brezilya'daki şiddet ölümlerinin başlıca sebebinin cinayet olduğu kaydedildi.

Raporda, polis memurlarının görevleri başında ya da görev harici işledikleri cinayetlerin ülkedeki şiddet ölümlerinde ikinci sırasında yer aldığı vurgulandı.

Raporda, ayrıca Rio de Janeiro'nun, şiddet kaynaklı ölümlerin mutlak sayıları açısından ikinci en tehlikeli şehir olduğu açıklandı.

Ülkede son olarak, 13 Ağustos'ta 19 kişi vurularak öldürülmüş, olayın hırsızlar tarafından öldürülen bir polis memuru ve güvenlik görevlisinin intikamını almak için polisler tarafından işlendiği iddia edilmişti.

Uzun zamandır şiddet olaylarına sahne olan Brezilya'da güvenlik sorunları, önümüzdeki yıl Rio de Janeiro'da düzenlenecek Olimpiyat oyunları dolayısıyla daha fazla gündeme geliyor.

Haber Ara