Dolar

32,3938

Euro

34,5895

Altın

2.389,68

Bist

10.045,74

Boya fabrikasındaki patlama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu:- 'Bakanlığımızca başlatılan inceleme kapsamında, bir müsteşar yardımcımızı, İş Teftiş Kurulu Başkanımızı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanımızı ve üç müfettişimizi görevlendirdik'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-08 14:37:09

Boya fabrikasındaki patlama
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Bakanlık olarak Bursa'da iplik-boya fabrikasındaki patlamaya ilişkin inceleme başlattıklarını bildirdi.

Sarıeroğlu, Bursa'nın Gürsu ilçesinde bir tekstil fabrikasının boyahane kısmında meydana gelen kazaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazayı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini ve haberi alır almaz olaya ilişkin inceleme başlatılması talimatını verdiğini belirtti.

İnceleme kapsamında Bakanlığa bağlı ilgili il müdürlerinin olay yerine yönlendirildiğini vurgulayan Sarıeroğlu, "Bakanlığımızca başlatılan inceleme kapsamında bir müsteşar yardımcımızı, İş Teftiş Kurulu Başkanımızı, İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanımızı ve üç müfettişimizi görevlendirdik. Arama kurtarma çalışmalarının ardından yapılacak olan müfettiş incelemesinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

- "Yaralılarımızla yakından ilgileniliyor"

Bakan Sarıeroğlu, olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yarılara da acil şifalar dileyerek, şunları kaydetti:

"Bölgeden gelen ilk haberler doğrultusunda, 5 emekçi kardeşimizin hayatını kaybettiği, aralarında olay anında fabrika yerleşkesi civarında bulunan vatandaşlarımızın da olduğu 16 kardeşimizin ise yaralandığı bilgisini aldık. Olayda hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bölge hastanelerinde tedavi altına alınan yaralılarımızın durumlarının iyi olduğu bilgisini paylaşmak istiyorum. İl Müdürlüğü yetkililerimiz, tedavileri süren yaralılarımız ile yakından ilgilenmektedirler."

Haber Ara