Dolar

32,2374

Euro

34,7516

Altın

2.451,29

Bist

10.218,58

Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler için sergi

Ottowa'da açılan 'Dünya Hatırlıyor' adlı sergide aralarında Osmanlı askerlerinin de yer aldığı Birinci Dünya Savaşı'nda ölen askerler anılıyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 20:49:38

Birinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler için sergi
Osmanlı askerlerinin de aralarında bulunduğu Birinci Dünya Savaşı'nda hayatlarını kaybeden askerlerin anıldığı "Dünya Hatırlıyor" isimli sergi Ottawa'da ziyarete açıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yıl anma etkinlikleri kapsamında 2014 yılından bu yana düzenlenen ve savaşta hayatlarını kaybeden bütün askerlerin anılması amacıyla hazırlanan "Dünya Hatırlıyor" adlı sergi, Kanada'nın federal başkenti Ottawa'daki Government Conference Centre'da açıldı.

Türkiye'nin de destek verdiği serginin açılışına çok sayıda milletvekili ve davetli ile birlikte Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal ve büyükelçilik personeli de katıldı.

Eş zamanlı olarak Kanada'nın Ankara Büyükelçiliğinde de açılan sergi kapsamında savaşa katılan devletlerden hayatlarını kaybeden birer askerin ismi 11 Kasım'a kadar her gün dijital platformda gösterilecek.

Government Conference Centre'da 11 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek sergiyle, tarihin yeni nesillere daha iyi anlatılması hedefleniyor.

Sergiye ait materyaller, "http://www.theworldremembers.org/ "linkinden de görülebiliyor.

Haber Ara