Dolar

32,2384

Euro

34,7634

Altın

2.385,08

Bist

10.276,88

Beyoğlu'ndaki bıçaklama davası

Beyoğlu'ndaki bıçaklama davası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 17:23:10

Beyoğlu'ndaki bıçaklama davası
Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile eski sevgilisi Zeynep Y'yi, karnından bıçaklayarak yaraladığı iddia edilen sanık Hamza Tarhan'ın, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hamza Tarhan katıldı. Mağdur Zeynep Y'yi ise avukatı temsil etti.

Duruşmada, şikayetçi Zeynep Y'nin celse arasında talimatla ifadesinin alındığı ve sanıktan şikayetçi olduğu tutanağa geçirildi.

Esasa ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanık ile Zeynep Y'nin bir süre gayri resmi olarak karı koca hayatı yaşadıkları ve ayrıldıkları, Zeynep Y'nin bir müddet eski kocasıyla yaşadığı ve daha sonra barıştıkları için tekrar sanık Hamza Tarhan ile bir araya geldiği belirtildi.

- Anlaşmalı bıçaklama iddiası

Mütalaada, Zeynep Y'nin eski eşinden hamile kaldığı için birlikte yaşadığı sanığa, evlenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bebeğin düşmesi gerektiğini söylediği ifade edilerek, sanığa, kendisini bıçakla yaralaması talebinde bulunduğu ve çiftin bu konuda uzlaşma sağladığı dile getirildi.

Uzlaşma sonucu sanık Tarhan'ın Zeynep Y'yi, bir kez bıçaklayarak, basit tıbbi tedaviyle giderilemeyecek şekilde yaraladığı ve iddianamede bu suça "öldürmeye teşebbüs" olarak yer verildiği aktarılan mütalaada, yaralama eyleminin Zeynep Y. ile sanık arasındaki anlaşma sonucu gerçekleştiği, bir kez vurmak suretiyle tamamlandığı ve müteakip darbelerin engelleyen herhangi bir neden olmaksızın vurulmadığı dile getirildi.

Mütalaada, sanık Tarhan'ın "kasten yaralamak" suçundan 3 yıldan, 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Söz alan sanık avukatı, öldürme suçunun unsurlarının oluşmadığı, müvekkilinin öldürme kastıyla hareket etmediği ve mağdurun kendisini yaraladığı savunmasını yaparak, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun vasfı ve delil durumuna göre sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Beyoğlu'nda, 5 Şubat 2015'te karnından bıçaklanması sonucu hastaneye kaldırılan Zeynep Y, 1,5 aylık hamile olduğunu ve kendisini bıçaklayanın sigara isteyen bir tinerci olduğunu söylemişti.

Olay yerini ve çevredeki kameraları inceleyen polisler, bıçaklı saldırı şüphelisinin Zeynep Y. ile birlikte yürüdüğü görülen erkek arkadaşı Hamza Tarhan olduğunu tespit etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Hamza Tarhan'ın kıskançlık duygusuyla, yakın mesafeden öldürücü mahiyette olan kesici, delici aletle mağdur Zeynep Y'yi öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilmiş, şüphelinin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilmişti.

Haber Ara