Dolar

32,2525

Euro

34,8278

Altın

2.426,70

Bist

10.268,58

'Beşiktaş'ın kalesi emin ellerde'

'Beşiktaş'ın kalesi emin ellerde'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 16:32:19

'Beşiktaş'ın kalesi emin ellerde'
Beşiktaş'ın kalecisi Günay Güvenç, siyah-beyazlı takımın 3 kalecisinin de iyi olduğunu belirterek, "Kalemiz emin ellerde" dedi.

Günay Güvenç, Beşiktaş'ın Almanya'nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında yaptığı kampta basın toplantısı düzenledi.

Siyah-beyazlı takımın 3 iyi kaleciye sahip olduğunu kaydeden Günay Güvenç, "Kale konusu Beşiktaş'ta pozitif anlamda dengesiz oldu. Tolga ve Cenk ağabeylerin yanı sıra ben de işimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. O pozisyonda biraz lüksümüz var. Kalemiz emin ellerde" şeklinde konuştu.

Yeni bir antrenörle sezona hazırlandıklarını kaydeden 25 yaşındaki kaleci, "Geçen sezon Tolga ve Cenk ağabey sakatlandı. Son maçlarda kaleyi devraldım. Yeni sezon öncesi kimin oynayacağıyla ilgili hoca bir karar verecek. Almanca bir söz vardır, 'Üçümüzden biri ekşi elmayı ısıracak'. Sonuç ne olursa olsun bu karar, Beşiktaş için olur. Hoca kulübü düşünür, camia önemli. Kulübü kimin en iyi temsil edeceğini düşünüyorsa ona şans verir" ifadelerini kullandı.

- "Herkes egosunu kenara bırakacak"

Günay Güvenç, yeni sezonda üçüncü kaleci durumunda kalması halinde kendisine nasıl bir yol çizeceğinin sorulması üzerine, "Kalecilikte en önemli şey, umudunu kaybetmemek. Hepimiz bunun bilincindeyiz. Bana göre bu sezon öyle olmayacak. Tolga ve Cenk ağabey de oynamak istiyor. Sonuçta buna karar verecek olan hocamız. Geçen sezon şans gelince, bunu iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Daha uzun bir kamp dönemi var. Ne olacağı belli değil. Hocamızın kararı ne olursa olsun, herkes egosunu kenara bırakıp, Beşiktaş'ı düşünecek" diye konuştu.

Almanya kampında ağır bir programda çalışmalarına rağmen yeni sezon hazırlıklarının güzel ve neşeli geçtiğini anlatan siyah-beyazlı kaleci, "Şenol hoca kendisi de kaleciydi. Bu mevkiye daha dikkat edecektir. Özellikle hücum çalışmaları yapıldığı zaman forvetlerin topu nereye vuracağını çok iyi biliyor" şeklinde görüş belirtti.

- "Sona doğru nefesimizi kaybettik"

Günay Güvenç, geride kalan sezonun son bölümünde büyük bir sorumluluk aldığını dile getirerek, şunları söyledi:

"İyi bir gidişatımız vardı. Sona doğru nefesimizi kaybettik. Bunun nedenlerini teknik ekip veya başkaları değerlendirsin. Hücum hattında şansları değerlendirememenin yanı sıra defansta da her şey yolunda gitmeyince, maalesef son haftalarda ip koptu. Herkes için bir hayal kırıklığı oldu, ama bu da bizim için bir tecrübe. Bu yaşadıklarımız bizi daha da geliştirdi. Bu sezonda aynı kadroyla mücadele edeceğimiz için geçen sezondan ders alabiliriz."

Yapılacak yeni transferlerle birlikte savunmaların değişeceğinin ve bunun kendilerini zorlayıp zorlamayacağının sorulması üzerine ise Günay Güvenç, "Bir kalecinin öndeki 4'lü ile uyum sağlaması çok önemli. Ben de antrenmanlarda uyum sağladığım için son haftalarda kalede zorluk çekmedim. Yeni transferler olacak. Her takım için en iyisi, transferlerin hızlı bir şekilde gelmesi ve kamp döneminde onlarla vakit geçirmektir. Bazen transferler hemen gerçekleşmiyor ve biz de o yüzden bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara