Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Bebek bezi' cinayeti davası

Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı davada savcı, Kaymaklı'nın 'haksız tahrik altında eşini kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-24 17:38:29

'Bebek bezi' cinayeti davası
Esenyurt'ta bebek bezi yüzünden tartışarak dayak yediği eşini bıçakla öldürdüğü iddia edilen Yasemin Kaymaklı'nın yargılandığı davada savcı, Kaymaklı'nın 'haksız tahrik altında eşini kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Kaymaklı ile öldürülen Özkan Kaymaklı'nın kardeşi Özden Güngör katıldı. Duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Mehtap Yılmaz, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'ndan raporun geldiğini söyledi.

Söz alan sanık Yasemin Kaymaklı'nın avukatı Oya Meriç Eyüboğlu, rapora bir diyeceklerinin olmadığını, görüleceği üzere müvekkilinin maktul tarafından yaralanmalarının tespit edildiğini dile getirerek, 'Ayrıca cinsel yönden maktul tarafından istismara uğradığı da tespit edilmiştir. Tüm bu tespitler sonucunda müvekkilim hakkında tahliye kararı verilmesini talep ediyorum.' dedi.

Sanık Kaymaklı'nın diğer avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.
Katılanların avukatı Mükremin Yıkılmaz, raporu inceleyerek beyanda bulunmak için süre talep etti.

Söz alan katılan Özden Güngör de sanık avukatlarının beyanlarını ve savunmalarını kabul etmediğini dile getirerek, 'Kardeşim olan maktulün sanığa şiddet uyguladığına dair hiçbir delil yoktur. Maktul ile sanığın birçok resimleri vardır. Böyle bir şiddet uygulansaydı fotoğraflarda bunların görünmesi gerekirdi. Ben bu nedenle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyorum.' şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Coşar, esas hakkındaki mütalaasında, sanık Yasemin Kaymaklı'nın maktul Özkan Kaymaklı'nın eşi olduğunu, aralarında geçimsizlik bulunduğunu, maktul Özkan Kaymaklı hakkında aile için şiddet nedeniyle 1 ay süreli tedbir kararı verildiğini, eylemleri nedeniyle Büyükçekmece Sulh Ceza Mahkemesinde dava açıldığını, sanığın da küçük çocuğu ile birlikte kadın sığınma evine giderek bir süre kaldığı ancak tekrar evine döndüğünü, suç tarihi olan 10 Temmuz 2014'te maktul ile sanığın küçük çocuklarına çocuk bezi alınması konusunda tartıştıkları ve maktulün sanığa vurduğunu, sanığın da haksız tahrik altında bıçakla maktulü 4 kere yaraladığını, bu yaralama sonucu maktulün hayatını kaybettiğini belirtti.

Mütalaada, Yasemin Kaymaklı'nın eşi olan maktule karşı bıçakla 'haksız tahrik altında eşini kasten öldürme' suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Mahkeme heyeti, rapora karşı ve mütalaaya karşı savunmaları hazırlamaları için avukatlara süre verilmesine ve sanık Yasemin Kaymaklı'nın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında açıklama yapan Avukat Oya Meriç Eyüboğlu, raporun sistematik şiddeti göz önüne serdiğini, yani Yasemin Kaymaklı'nın üzerinde sigara söndürüldüğü, dişlerinin kırıldığı, saçlarının bölgesel olarak tutam tutam kopmuş olduğu, kafatasında kırık olduğu, bıçaklama izleri ve vücudunda ısırıklar bulunduğu söyledi.

Avukat Eyüpoğlu, 'Fiziki şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet hepsi bir arada. Bunların toplamında da olay günü olanlar yaşanıyor. Şiddet kendine ve çocuğuna yönelmiş ve bu şiddetten hiçbir şekilde kaçmanın hiçbir yolu yok. Başka hiçbir seçeneği olmadığı için yasemin cezaevinde şimdi. Haksız bir şekilde cezaevinde, biz onun meşru müdafaa koşullarından yararlanması gerektiğini ve tahliye edilmesini istiyoruz. Bugün tahliye edilmeliydi. 12 duruşma geçti, bilimsel raporlar geldi. Uzaklaştırma kararı aldığı raporu geldi. Kötü bir mütalaayla karşı karşıya kalıyorsak kadınlar için adalet olmadığını görüyoruz. Mücadelemiz hiç bitmeyecek, Yasemin'in elini bırakmayacağız.' diye konuştu.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esenyurt'ta 10 Temmuz 2014'te sanık Yasemin Kaymaklı'nın eşi olan maktul Özkan Kaymaklı ile tartıştıkları, eşinin kendisini ve çocuğunu darp etmesi sonucu ekmek bıçağıyla öldürdüğü anlatıldı.

İddianamede, sanık Yasemin Kaymaklı hakkında, 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haber Ara