Dolar

32,3957

Euro

34,6211

Altın

2.393,40

Bist

10.045,74

BBP Genel Baskani Destici:

BBP Genel Baskani Destici:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-21 16:47:24

BBP Genel Baskani Destici:
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Cumhurbaşkanının tarafsızlığını bozmaması lazım. Ama bunun böyle olmadığını düşünenlere Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret etme hakkı vermeyeceğini de düşünüyorum" dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, asgari ücret artışının sevindirici olduğunu, bu durumun işten çıkarmalara sebep olmamasını, tam tersine istihdamın artışını sağlamasını temenni etti.

Mustafa Destici, Diyarbakır Sur'da yaşanan çatışmalarda bir şehit haberi daha aldıklarını ve bölgede yaşanan çatışmalarda şehit düşen asker ve polislere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilediğinde bulundu.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir operasyon geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de acil şifa dileyen Destici, "Sahsında Sayın Bahçeli'ye ve tüm Milliyetçi Hareket Partisi camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de siyasetteki üslubun hiç kimsenin onaylamayacağı seviyeye geldiğini savunan Destici, eleştirilerin siyasi ahlakın içinde yapılması önerisinde bulundu.

Ülkenin içinden geçtiği şartların da gözönünde bulundurulduğu bir ortamda, gerilimin, çatışmacı üslubun ülkenin birliğine gerçekten zarar verdiğinin aktaran Destici, şunları kaydetti:

"Maalesef partilerin özellikle grup toplantılarında salonu dolduranların bu üsluba elleri patlayıncaya kadar alkış tuttuklarını görmekteyiz. Herkesi bu dilden, bu üsluptan uzak durmaya davet ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanının tarafsızlığını bozmaması lazım. Elbette ki anayasaya uygun hareket etmesi lazım. Ama bunun böyle olmadığını düşünenlerin ki bunu ben de böyle düşünüyorum, ama bu durumun hiç kimseye Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret etme hakkı vermeyeceğini de düşünüyorum. Eleştirilerimizi siyasi ahlakın içinde kalarak yapmamız gerektiği kanısındayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bunlara fırsat vermemesi adına yaptığı toplantılarda artık siyasi parti genel başkanlarını ya da belli siyasi partileri muhatap almaktan, karşısına almaktan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın artık bu kısır tartışmaların içinde olmaması lazım. Bunların üstünde olması, kesinlikle bu seviyelere inmemesi lazım."

- "Terörle mücadele

Terörle mücadelede BBP olarak sonuna kadar devletin yanında olduklarının belirten Destici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bütün teröristler temizleninceye kadar bu operasyonlar devam edecek" sözlerinin yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti.

Geçmişte yapılan hataları, eksikleri bir kenara bıraktıklarını anlatan Destici, "Terör örgütüne karşı, bütün unsurlarına karşı mücadele verildiği şu dönemde hiçbir siyasi çıkar gözetmeden, içeriden ve dışarıdan gelen baskıya boyun eğmeden sonuna kadar sürdürülürse biz BBP olarak yanınızdayız diyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu çözüm sürecinin artık buzdolabında da olmadığını, tamamen sona erdirildiğini net bir dille ifade etti. İnşallah bu mücadele sonuna kadar devam eder" değerlendirmesinde bulundu.

- "Taşıma tedbirler çare değil"

Şırnak'ın Cizre'ye, Hakkari'nin ise Yüksekova'ya taşınması konusundaki görüşlerin terörün sona erdirilmesi açısından çözüm olmayacağını savunan Destici, "Daha önce 3'er milyon, 5'er milyon nüfuslu 2 şehir kuralım demiştik. Dolayısıyla PKK'nın bu saha hakimiyetini sona erdirme hedefi vardı. Bu şehirlerde de 5 yıl boyunca yeni gelen vatandaşlara sağlık hizmetleri başta olmak üzere her türlü imkanı sağlayalım demiştik ama kabul görmedi. Şimdi nereye geldi iş, Şırnak'ın Cizre'ye, Hakkari'nin Yüksekovaya taşınmasına. Bunlar çözüm değil. Şırnak'ı Cizre'ye taşısanız ne olur, Hakkari'yi Yüksekova'ya taşısanız ne olur? Bunlar terörle mücadelede çok geçici tedbirlerdir. Buradan kalıcı çözüm çıkmaz. Diyarbakır Büyükşehir oldu da ne oldu. Sur'un hali ortada. Bu bakımdan taşıma tedbirler çare değil" diye konuştu.

Teröre destek veren siyasetçilerin de derhal dokunulmazlıklarının kaldırılmasını beklediklerini vurgulayan Destici, şöyle konuştu:

"Her ülke teröre karşı mücadelesini yerine getirir. Dünyanın hiçbir ülkesinde, ne şekilde yönetiliyor olursa olsun, Selahattin Demirtaş gibi, Figen Yüksekdağ gibi hainlere prim verilmez, bunlar muhatap alınmaz. Bunlarla ilgili dokunulmazlıkların derhal kaldırılarak hukukun önünde hesap vermelerini bekliyor bu millet. İktidar partisi bunu yapmazsa bize topyekün mücadeleden bahsetmesin."

Bu arada, Destici bir mesaj yayımlayarak, Türkiye'nin önemli ve büyük bir iş adamını kaybettiğini belirterek, Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diledi.

Haber Ara