Dolar

32,4089

Euro

34,8115

Altın

2.435,13

Bist

9.985,46

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 12:47:57

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Mehir Vakfınca düzenlenen kampanyada toplanan yardımları taşıyan iki tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Konya'dan yola çıktı.

Mehir Vakfı Genel Müdürü Aygül Erdem, vakıf önünde düzenlenen törende, Bayırbucak Türkmenlerinin kötü günlerinde yanlarında olmak istediklerini söyledi.

Türk milletinin geçmişte her zaman zalimin ve zulmün karşısında olduğuna dikkati çeken Erdem, bugünün birlik ve beraberlik günü olduğunu dile getirdi.

Bayırbucak Türkmenlerine yapılan saldırılarda orantısız güç kullanıldığını vurgulayan Erdem, "Rusya, Suriye'den Akdeniz'e bir kordon oluşturma derdinde. Bütün dünya bunu seyrediyor. Müslüman ve Türk kanı akıtılıyor. Sınırımızdaki bu ateşi söndürmek için mücadele etmezsek korkarım ki bu yangın tamamen kontrolden çıkarak tedavisi olmayan yaralar açacak" diye konuştu.

Suriye'deki Türkmenlerin itibarının, Türkiye'nin itibarı olduğunu anlatan Erdem, Esed ve Rusya'nın Türkiye'yi bölgede itibarsızlaştırmak istediğini ifade etti.

Erdem, bu oyuna "Dur" denildiğini belirterek, "Kimse Türkiye'nin sabrını sınamasın. Türkmenler üzerinden bizi kirli oyunlarına sokmaya çalışmasınlar" dedi.

Yardım tırlarında gıda, giyecek ve kışlık malzemeler olduğunu belirten Erdem, hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından insani yardım malzemelerini taşıyan tır, Türk Kızılayı tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Haber Ara