Dolar

32,3881

Euro

34,6230

Altın

2.391,82

Bist

10.045,74

Başkan Çamyar'dan muhtarlara 'nüfus' çağrısı

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 11. muhtarlar buluşmasında Ünye'nin 85 mahallesinin muhtarlarına ilçenin nüfusunu arttırma yönünde çağrıda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 12:31:19

Başkan Çamyar'dan muhtarlara 'nüfus' çağrısı
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 11. muhtarlar buluşmasında Ünye'nin 85 mahallesinin muhtarlarına ilçenin nüfusunu arttırma yönünde çağrıda bulundu.

Yaz ve kış nüfusu arasındaki bu ciddi fark nedeniyle bir takım tedbirler alma yönüne giden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, bir süre önce "İkametgahımı Ünye'ye Taşıyorum" adında bir kampanya başlatmıştı. Bu çerçevede başta İstanbul olmak üzere Ünye dışındaki illerde faaliyet yürüten derneklerle çalışma başlatan Ünye Belediyesi, yıl sonuna kadar gurbette yaşayan hemşerilerinin bir bölümünün ikametgahlarını Ünye'ye almaları konusunda çalışıyor.

11.muhtarlar buluşmasında da gündem nüfusun artırılmasına yönelikti. Toplantıda konuşan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, Ünye Belediyesi'nin mahallelere daha fazla hizmet götürebilmesinin tek yolunun bütçeden geçtiğini söyleyerek, bunun da yolunu nüfus sayısının fazla olmasıyla mümkün olacağını belirtti. Başkan Ekici, muhtarlara bu yönde çalışma yürütme çağrısında bulundu.

Toplantıda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Ünye'yi birlikte yönettikleri 85 mahallenin muhtarlarına öncelikle gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Çamyar, Ünye'de adeta değişim ve dönüşüm yaşandığını ve şehrin her noktasında aynı anda yürütülen çalışmalarla kentin modern kent kimliğine kavuştuğunu vurguladı. Başkan Çamyar, "Yapılamaz denilenleri yapıyor, kentin yıllardır hayalini kurduğu projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Tüm bunları yaparken de oldukça kısıtlı bir bütçe ile hareket ediyoruz. Geçmiş dönemlere bakıldığında aylık 4,5 milyon lira gibi bir gelir ile 18 mahalleye hizmet eden Ünye Belediyesi, şu an aylık 1,5 milyon liralık bir gelirle 85 mahalleye hizmet veriyor. Bakıldığında belediyenin geliri 3 kat azalırken, hizmet verdiği alan yaklaşık 5 kat büyüdü. Biz bu hizmetleri ciddi bir mali disiplin ve personel idaresinin yanı sıra, doğru yönetim anlayışı ile ek kaynaklar oluşturarak yürütüyoruz. Bu noktada Ünye'mizin geleceği için nüfus sayımızı artırmak da sizlere düşen önemli bir görev" diye konuştu.

İller Bankası'ndan kişi başına 225 lira gelir geldiğini ve bunun yüzde 40'ının Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini belirten Balkan Ahmet Çamyar, "Nüfusumuzu yıl sonuna kadar artırmak için elimizden gelen çabayı sarf etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, muhtarlara üzerinde isimleri yazılı kalemler armağan etti.

Haber Ara