Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Başbakanlık Seçim Koordinasyon Merkezi 7/24 görevde

Başbakanlık Seçim Koordinasyon Merkezi 7/24 görevde

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 17:35:17

Başbakanlık Seçim Koordinasyon Merkezi 7/24 görevde
Başbakanlık Seçim Koordinasyon Kurulu, TBMM 26. Dönem Milletvekili seçiminin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için kamu kurum ve kuruluşlarınca alınan tedbirleri "7/24" esasına göre takip ediyor.

Milletvekili genel seçimlerinde ve seçim sonrasında yaşanabilecek tüm sorunlara ilişkin, kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu ve Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu koordinatörlüğünde kurulan Seçim Koordinasyon Merkezi, ilgili bakanlıkların temsilcileri ile çalışmalarına devam ediyor.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da yapılan seçimin sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi, seçim süreci ve seçim sonrasında yaşanabilecek sorunlara ilişkin gerekli tedbirlerin alınması maksadıyla Başbakanlık koordinatörlüğünde, ilgili bakanlıklarda da çalışma ekipleri oluşturulduğunu bildirdi.

- "7/24 esasına göre çalışmalarımız devam ediyor"

Kontoğlu, Başbakanlık Seçim Koordinasyon Merkezi'nin, olağan dışı durumların etkin bir şekilde yönetilmesi ve üst koordinasyonun sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Merkezde, Başbakanlık görevlilerinin yanı sıra seçim sürecinde görevleri bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğunu ifade eden Kontoğlu, "Her bakanlıkta bir müsteşar yardımcısı belirlenmiş ve bunların koordinasyonunda ekipler oluşturulmuştur. Bakanlıklarda kurulan ekipler seçim sürecinde Başbakanlık Koordinasyon Merkezi ile koordineli olarak faaliyet göstermektedir" diye konuştu.

Başbakanlık koordinasyonunda seçim sürecinde yaşanması muhtemel olağan dışı durumlar için bakanlıklar ve kurumlarca gerekli önlemlerin alındığına dikkati çeken Kontoğlu, "Seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla 7/24 esasına göre çalışmalarımız devam etmektedir. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara