Dolar

32,7762

Euro

35,0551

Altın

2.458,04

Bist

10.471,32

ABD Savunma Bakanı Carter Kore'de

ABD Savunma Bakanı Carter Kore'de

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 17:31:38

ABD Savunma Bakanı Carter Kore'de
ABD Savunma Bakanı Ash Carter, Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki askerden arındırılmış bölgeyi ziyaret etti.

ABD ile Güney Kore arasındaki yıllık güvenlik toplantılarına katılmak için Seul'e ziyarette bulunan Carter, yarımadanın kuzey ile güneyi arasındaki sınır bölgesinde yer alan ve 1953'te taraflar arasında ateşkesin imzalandığı Panmunjom köyünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Kore ile ABD arasındaki ittifakı "demir gibi" olarak nitelendirdi.

Carter, "Burada bulunmak, dünyanın bu bölgesinin ne kadar tehlikeli olduğunu yakından görmenizi sağlıyor. Önümüzde son derece katı bir biçimde ayrılmış ve sıkı güvenlik önlemleriyle korunan bir sınır bölgesi uzanıyor" dedi.

Kuzey Kore yönetimine provokasyonlardan kaçınması ve nükleer silah programına son vermesi çağrısında bulunan Carter, Pyongyang yönetiminin kendileri için hala bir "gizem" olduğunu kaydetti.

Carter, pazartesi günü Güney Koreli güvenlik yetkilileriyle yıllık güvenlik zirvesinde bir araya gelecek. Görüşmelerin Güney Kore'nin askeri kapasitesi üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.

Askerden arındırılmış bölge, 1950-1953 yılları arasındaki Kore Savaşı'nın ardından imzalanan uluslararası bir anlaşmayla kurulmuştu.

Haber Ara