Dolar

32,3683

Euro

34,6906

Altın

2.381,61

Bist

10.193,97

Başbakan Yıldırım:

'Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar' - '(Uçağın nereye düştüğü) Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 20:29:20

Başbakan Yıldırım:
Başbakan Binali Yıldırım, "Hatay'a Suriye uçağı düştü" iddialarına ilişkin, "Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar." dedi.

Başbakan Yıldırım, Birlik Vakfı Nevşehir Şubesinin açılışını yaptı.

Yıldırım, Türkiye'nin önemli vakıflarını arasında yer alan Birlik Vakfı'nın 80 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği ve Türkiye'nin değerlerinin korunması için memleketin her tarafında hizmet ettiğini söyledi.

Vakfın 45. şubesinin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, "İnşallah bu mekan güzel hizmetlere, ülkemizin kalkınması, kardeşliğimizin daha da muhkem hale gelmesi için hizmetlere vesile olacak. Emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kuruluşundan bugüne vakfa katkı sunanlara şükranlarını sunan Yıldırım, Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı'nın, yolun başından beri hizmet verdiğini söyledi.

Açılışın hayırlı olmasını temenni eden Yıldırım, daha sonra açılış kurdelasını kesti.

Yıldırım, açılışın ardından gazetecilerin Hatay'a düştüğü iddia edilen Suriye uçağına iddialarına yönelik sorularını yanıtladı.

Başbakan Yıldırım, "Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Uçak Türkiye sınırları içerisinde mi düştü?" sorusu üzerine Yıldırım, "Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var." yanıtını verdi.

Haber Ara