Dolar

32,2277

Euro

34,7633

Altın

2.411,40

Bist

10.267,09

Başbakan Davutoğlu oyunu kullandı

Başbakan Davutoğlu oyunu kullandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-07 12:31:26

Başbakan Davutoğlu oyunu kullandı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün ülkenin kaderini belirleyecek bir karar günü. Böyle bir günde herkesin kendi özgür iradesiyle Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kanaatini beyan etmesi, oyunu kullanması bir vatandaşlık görevi" dedi.

Davutoğlu, Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Başbakan olarak ilk defa oy kullandığını" belirterek görüşlerini sorması üzerine Davutoğlu, "Her şeyden önce bu seçimlerin ülkemiz, halkımız, çevre gönül coğrafyamız, bütün insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sefer başbakanlık gibi ağır bir sorumluluk içinde oyumuzu kullandık" karşılığını verdi.

Seçim kampanyası sürecinde olgunluk içinde davranan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bugün ülkenin kaderini belirleyecek bir karar günü. Böyle bir günde herkesin kendi özgür iradesiyle Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kanaatini beyan etmesi, oyunu kullanması bir vatandaşlık görevi. Bu vatandaşlık görevini yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. İradeleri ne yönde olursa olsun, bu irade herkes tarafından başımızın üzerinde görülmesi gereken bir iradedir. Barış, güven, huzur içinde inşallah sandıklara Türkiye'nin her yerinde gidiliyor. Şu ana kadar da hamdolsun olumsuz bir gelişme olmadı.

Ümit ederiz ve bütün vatandaşlarıma da bu yönde tavsiyede bulunmak istiyorum. Selamlaşarak, farklı kanaatlerde bile olduklarını bilseler dahi birbirlerine tebessüm ederek, güler yüz göstererek herkes kendi kanaatini beyan etsin, oylarıyla bunu göstersin. Hiçbir yerde sertlik, herhangi bir şekilde olumsuzluk yaşanmasın bütün temennimiz budur. Demokrasi Türkiye'de kökleşmiş, yerleşmiştir. Sandık güvenliği konusunda 1947'den bu yana hiçbir tereddüt yaşanmamıştır, 1950'den bu yana özellikle. Şimdi de inşallah bütün hem sandık güvenliği hem de milli iradenin tecellisi bakımından güzel bir demokrasi şöleni halinde bugünü tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum."

Başbakan Davutoğlu, doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm yurtta güzel bir heyecanın olduğunu belirterek, "Bu heyecan inşallah akşamleyin hayırlı bir neticeyle sonuçlanır. Hepimizin temennisi, düşüncesi budur. Başbakan olarak da bugün bu oyu kullanırken bütün ülkenin sorumluluğunu hissetmek bakımından da bütün partilerimizin, siyasilerimizin hep aynı çağrılarla basiret, feraset, hoşgörü çağrısıyla güzel bir seçim süreci yaşayacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

- "Milletimize ilk açıklamayı yapmak benim borcum"

Bir gazetecinin "AK Parti Genel Merkezi'nde bir balkon konuşması hazırlığı var mı? Ankara'ya ne zaman döneceksiniz" sorusuna Başbakan Davutoğlu, "Müsaade edin 81 vilayeti dolaştık, ata yurdunda şöyle bir nefes alayım. Akşama kadar Konya'da olacağım. Akşamleyin inşallah tablo netleştikten sonra Başbakan olarak da AK Parti Genel Başkanı olarak da milletimize ilk açıklamayı yapmak benim borcum. Yani netice ne olursa olsun bu neticeyle ilgili kanaatlerimi halkımızla paylaşacağım. Bu konuda da inşallah 'balkon konuşması' diye artık adlandırıldı, inşallah onu da yaparız" yanıtını verdi.

(Sürecek)

Haber Ara