Dolar

32,3490

Euro

34,6827

Altın

2.392,95

Bist

10.159,63

Bakan Ramazanoglu:

Bakan Ramazanoglu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-24 22:26:30

Bakan Ramazanoglu:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Birilerinin yaptığı gibi teröristin taziye çadırında bulunmuyoruz. Biz gerçekten çocuklarını kaybeden, kendileri mağdur olmuş ailelerimizin yaralarını sarmak için buradayız. Biz terör örgütünün, bu kardeşliği bozmak isteyenlerin mağdur ettiği ailelerin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının aşevinde incelemelerde bulunan Ramazanoğlu, daha sonra terör mağduru bir aileyi ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından kent merkezindeki esnafı dolaşan Ramazanoğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, bir çay evinde vatandaşların arasına oturarak çay içti.

Daha sonra TPAO Batman Bölge Müdürlüğündeki Kristal Park Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşlarının katıldığı istişare toplantısına katılan Ramazanoğlu, olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin gelişme içerisinde olduğunu belirtti.

Ramazanoğlu, "Bölgemizde yaşanan savaşlara, ekonomik krizlere rağmen ülkemiz hamdolsun büyük bir gelişme içerisindedir. Anadolu'nun bereketi, insanımızın çalışkanlığı, üretkenliği sayesinde ülkemiz son 13 yılda ortalama yüzde 5 büyüme hızıyla ekonomide güvenli bir liman haline gelmiştir. Bu gurur hepimizin ortak mutluluk kaynağıdır" dedi.

Ramazanoğlu, 5 bin yıllık devlet geleneğiyle yeryüzünde barışı, sevgi ve merhameti ikame etmeyi sürdürdüklerine işaret ederek, bu başarının tesadüf olmadığını, büyük başarılar elde edebilmek için planlı, disiplinli ve kararlı çalışmalar yürütülmesi ve kaynakların doğru kullanılması gerektiğini ifade etti.

- HDP'li vekilin teröristin taziye çadırına gitmesi

Ramazanoğlu, bir gazetecinin, "HDP'li vekilin PKK'lı teröristin taziye çadırına gitmesini nasıl yorumluyorsunuz" sorusunu, şöyle yanıtladı:

"Yaklaşık 4 haftadır tüm ekibimizle bölgede ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bu ziyaretlerimiz sadece resmi alanlarla değil. Terör mağduru olan ve terörün parçaladığı, yerlerinden ettiği aileleri ziyaret ediyoruz. Onların gönül sofralarına misafir oluyoruz. Evet, birilerinin yaptığı gibi teröristin taziye çadırında bulunmuyoruz. Biz gerçekten çocuklarını kaybeden, kendileri mağdur olmuş ailelerimizin yaralarını sarmak için buradayız. Birileri de öldürmek için bunu kendilerine şiar edinmiş kişileri savunmak için gidip onların taziye çadırlarında bulunuyorlar. Biz terör örgütünün, bu kardeşliği bozmak isteyenlerin mağdur ettiği ailelerin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz."

Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.



Haber Ara