Dolar

32,3610

Euro

34,7840

Altın

2.394,58

Bist

10.270,13

Aydın'da 'Turizmin Efesi' Projesi

Aydın'da 'Turizmin Efesi' Projesi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 19:26:48

Aydın'da 'Turizmin Efesi' Projesi
Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO) Efeler ilçesindeki kültürel zenginliklerin tanıtılması için geçen yıl turizm sezonunda başlattığı hamle bu yıl da devam ediyor.

AYTO Başkanı Hakan Ülken, yaptığı açıklamada, Efeler'e turist çekerek şehrin ticaretini canlandırmak, tarihi ve ören yerlerini dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirdikleri proje kapsamında kültür turları yaptıklarını, projeyi bu yıl daha da genişleterek Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) "Turizmin Efesi" isimli bir proje verdiğini kaydetti.

Ülken, "Bu proje çerçevesinde AYTO başlatmış olduğu turizm hamlesini genişletmeyi ve haftanın her gününe yaymayı bunun yanı sıra Aydın'ın geleneksel el sanatları, yemek kültürünü gelecek kuşakları aktarılması noktasında eğitimler vererek istihdama da katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje gerçekleştiği takdirde AYTO Kültürevi'nde Aydın yöresel el sanatları ve hediyelik eşya standları açılacak. GEKA'nın açmış olduğu turizm alt yapısı programı kapsamında verilen 'Turizmin Efesi' projesinin kabul edilip edilmediği Ekim 2015'te belli olması bekleniyor" dedi

Geçen yıl bin turisti ağırladıklarını dile getiren Ülken, bu yıl da turizm sezonunda en az bin turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Haber Ara