Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Avrupa'ya göçmen akını

Avrupa'ya göçmen akını

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 20:07:49

Avrupa'ya göçmen akını
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, mülteci akınıyla ilgili olarak Avrupa'nın sorumluluklarının farkına varması gerektiğini, üye devletlerin tek başlarına gösterdikleri çabalarla bu konunun üstesinden gelinemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, geçici hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Petros Moliviatis ile görüşmesinin ardından Avrupa'ya mülteci akınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mülteci akınının güvenlik meselesinden çok insani bir sorun olduğuna işaret eden Pavlopulos, "Avrupa sahip olduğu ilke ve değerlerle bu konuyu göz ardı edemez" dedi.

"Avrupa, mülteciler konusunda sorumlulukları olduğunun farkına varmalı. Üye devletler tek başlarına bu konunun üstesinden gelemiyor" ifadesini kullanan Pavlopulos, Yunanistan'ın da her zaman sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Avrupa'nın göç politikasının 2008 yılında kabul edilen Göç ve İltica Antlaşması'nda belirlendiğini anımsatan Pavlopulos, "Avrupa'nın bugün hatırlaması ve yapması gereken tek şey bu antlaşmayı uygulamaktır" dedi.

Haber Ara