Dolar

32,3844

Euro

34,7266

Altın

2.395,41

Bist

10.208,65

Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 16:39:44

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Paris Belediyesi, sığınmacıların şehirde daha iyi ağırlanmaları için hazırlanan eylem planını açıkladı.

Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dominique Versini, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 2016 bütçesinde sığınmacılar için pay ayrıldığını bildirdi.

Haziran ayından bu yana mültecilerin karşılanması için önemli bir çaba gösterildiğini ve milyonlarca avro harcandığını söyleyen Versini, özellikle kadın ve çocukların şartlarının iyileştirilmesi için özel bir çaba sarf edildiğini ifade etti.

Paris Belediyesi'nin planına göre öncelikle şehirde belediyeye ait bazı binalar sığınmacılar için barınma merkezine dönüştürülecek.

Plana göre, göç ettikleri ülkede iş yeri sahibi olanlara ise iş kurmaları için asistanlık ve çeviri hizmeti sunulacak. Bu kapsamda Paris Doğu Dilleri Enstitüsü'yle (INALCO) işbirliği yapılacak.

Savunmasız durumda bulunan ve korunma talep eden genç sığınmacılar, kadınlar ve çocuklar için yıl sonuna kadar 50 merkez kurulacak.

Kasım ayından itibaren sığınmacıların sahip oldukları temel haklar konusunda bilgilendirilmesi için birçok dile çevrilen 5 bin adet kitapçık basılacak.

Planda ayrıca sığınmacıların konut başvurusunun kolaylaştırılması ve göçmenlere destek olmak isteyen ailelerin yönlendirilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda sığınmacılara sahip çıkmak isteyen vatandaşlar için (jemengage.paris.fr) adlı internet sitesi kuruldu.

Paris'te 17 Eylül'de Austerlitz Tren Garı'nın etrafında ve 18. Bölge Belediyesi binası yakınında kurulan sığınmacı kampı boşaltılmıştı. Kamplarda yaşayan yaklaşık bin kişi, otobüslerle sığınmacı merkezlerine taşınmıştı. Şehirde 2 Ekim'de de kentin kuzeyinde yer alan Porte de Saint-Ouen girişinde, yaklaşık 50 Suriyeli sığınmacının yaşadığı kamp boşaltılmıştı.

Haber Ara