Dolar

32,2949

Euro

34,7760

Altın

2.395,14

Bist

10.247,75

Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, KKTC'de

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Evet platformu gönüllüleri ile bir araya gelerek, ' Biz Kıbrıs politikasında da güçlü olabilmek için masada Elimizin çok daha kuvvetli olabilmesi için dış dünyaya karşı dimdik durabilmek için 16 Nisan'da güçlü bir evet mesajını vermemiz lazım' ifadelerini kaydetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 07:59:36

Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, KKTC'de
Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Evet platformu gönüllüleri ile bir araya gelerek, " Biz Kıbrıs politikasında da güçlü olabilmek için masada Elimizin çok daha kuvvetli olabilmesi için dış dünyaya karşı dimdik durabilmek için 16 Nisan'da güçlü bir evet mesajını vermemiz lazım" ifadelerini kaydetti.

Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKKTC Evet platformu gönüllüleriyle bir araya gelerek, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum ile ilgili çalışmalarda bulunduğunu aktardı. Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yaptığı açıklamalarda, "Gerçekten 16 nisan milletimizin tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesi olacak ,Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki Evet platformu gönülleri ile bugün beraber olduk onların çalışmalarını yakından takip etme imkanımız oldu.Tarih boyunca Kıbrıs'ta hep bizi boyunduruğu altına almak isteyen Rumlar ve onların arkasındaki dış güçler, aslında 16 Nisan'dan tedirgin oluyor. Onun için Hollanda, orada yaşayan vatandaşlarımızın üzerine köpek sürüyor. Onun için Almanya'nın istihbarat şefi tutup, FETÖ'nün seküler bir eğitim kurumu olarak tanıtmaya kalkıyor.

"KKTC, evete sahip çıkmalı"

Biz Kıbrıs politikasında da güçlü olabilmek için masada elimizin çok daha kuvvetli olabilmesi için dış dünyaya karşı dimdik durabilmek için 16 Nisan'da güçlü bir evet mesajını vermemiz lazım. Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde oy kullanan kardeşlerimizin Evet'e sahip çıkmaları, Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmaları, Türkiye'nin istikrarına sahip çıkmaları,Türkiye'nin uluslararası müzakerelerde de elini güçlendirecektir.

Avrupa Birliği'ne karşı da Amerika Birleşik Devletleri'ne karşıda, Birleşmiş Milletler platformunda da Türkiye'nin çok daha kendinden emin güçlü bir pozisyon almasını sağlayacaktır. O yüzden Kıbrıs'taki kardeşlerimizin oyunu çok önemsiyorum.

"Sorun, sistemden kaynaklanmaktadır"

Bugün ki sistem maalesef bir fitne mıknatısı gibi çalışmaktadır.

Cumhuriyet tarihi boyunca bütün cumhurbaşkanları ile başbakanlar maalesef sürtüşme yaşamışlardır. Atatürk ile İnönü den alıp en son Davutoğlu , Erdoğan ikilisine kadar götürdüğünüz de hep aynı sorunları görürsünüz. Sorun şahıslardan değil sistemden kaynaklanmaktadır .Onun için sistemi değiştirmemiz lazımdır. Frenleri bozuk rot balansı çalışmayan, cami çatlak bir araç ile bir ülkenin bir ucundan bir ucuna gidemeyeceğiniz gibi bu milleti 2023 hedeflerine bu anayasa ile götürme şansımız yoktur. Ama 16 Nisan'da güçlü bir evet çıkarsa yabancı yatırımın çok daha güvenli geleceği terörle mücadelemizde çok daha Elimizin güçleneceği aynı zamanda milletin iradesinin herkes tarafından saygı göreceği milletin değerlerine ters düşenlerin bir daha millete vesait kuramayacağı bir sistemi cumhurbaşkanılığı hükümet modelini benimsemiş olacağız.

Ve hep birlikte daha güçlü Türkiye inşa edeceğiz inşallah 2023 hedeflerimize ulaşıp Atatürk'ün bize hediye ettiği bu cumhuriyeti 100 yaş gününde dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Bu anlayışla 16 Nisan'a yaklaşmak durumundayız 16 Nisan'da ne iyi oyladığımızı iyi okuyup iyi algılamalıyız muhalefetin kafa karıştırma dezenformasyonun çabala prim vermeden maddeleri okuyarak neyi oyladığımıza bakarsak zaten büyük çoğunluğunun evet diyeceğine ben yürekten inanıyorum.

Haber Ara