Dolar

32,4490

Euro

34,7773

Altın

2.428,51

Bist

10.082,77

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 18:38:10

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğünde yapılan toplantıda gündem dışı konularda söz alan CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, Belediye Başkanı Türel'e Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında neler düşündüğünü sordu.

Türel, Ramazan Bayramı'ndan sonra yapacağı basın toplantısında festivalle ilgili bütün detayları açıklayacağını söyledi.

Geçen sene Altın Portakal'ın Büyükşehir Belediyesine maliyetinin 11-12 milyon lira civarında gerçekleştiğini bildiren Türel, geçmişte yapılan festivallerle kıyaslandığında bunun düşük bir bedel olduğunu kaydetti.

Önceki dönemde yapılan festivallerde 8 milyon lira gibi bir bütçenin söz konusu olduğunu belirten Türel, "2 yıl öncesine kadar festivallerde 8 milyon liradan söz edilmesinin nedeni, Antalya Kültür ve Sanat Vakfının (AKSAV) harcamalarının ayrı hesaplanmasıydı. Bu harcamaların da eklenmesiyle 20 milyon lira ve üzeri bir harcama söz konusuydu" dedi.

Altın Portakal'ın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bazı çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Türel, festival ile ilgili ihale yapıldığını ifade etti.

Türel, şöyle konuştu:

"İhale bedeli net bir şekilde bütün resmi organlarda, gazetelerde yayınlanıyor. Hala ortalığı bulandırmak için aynı yaklaşım içinde olan kişiler var. Aynı tarz siyaset yürütme içinde olanlar sandıkta, 30 Mart'ta cevabını almıştır ama bunlardan ders alınmadığını görüyorum. Gerçek dışı, yalan beyan ve iftiralarla... Allah'a havale edilelim. Diyecek başka bir şeyimiz yok ama gereken hukuki mücadeleyi de sürdürüyoruz."

Bunun üzerine Beşiktaş, "Altın Portakal"a geçen yıl 13 milyon 850 bin lira belediye bütçesinden para aktarıldığını, bütçeden 20-40 milyon lira aktarılmasından endişelenmediğini kaydederek, "Antalya Altın Portakal Film Festivali 50 küsur senedir yapılıyor. 'Türkiye'nin Oskarı' olarak anılan bir festival bu yıl basında değişik şekillerde gündeme getirilince sanat çevresindeki insanlarda kaygı oluşturuyor. Bu konuda açıklama yapmanızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

Türel de Antalya'da 50 senenin üzerinde yapılan film festivalinin daha güçlü ve daha çok itibar kazanarak yoluna devam edeceğini söyledi. Türel, "Rakamları söylediğiniz için söyleyeyim, muhammen bedel 12 milyon 697 bin 500 lira iken bunun ihale bedeli 11 milyon 130 bin lira civarında gerçekleşmiş. Bunlar geçen sene gerçekleşmiş ihale bedelleridir" ifadesini kullandı.

Tekrar söz alan Beşiktaş'ın, bütçe harcamaları ile ilgili sorun yaşamadıklarını, festivalin ulusal boyuttan uluslararası boyuta nasıl taşınacağını öğrenmek istediğini söylemesi üzerine Türel, kendilerinin de festivale uluslararası boyut kazandırmak istediklerini kaydetti.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Haber Ara