Dolar

32,4608

Euro

34,7580

Altın

2.429,83

Bist

10.082,77

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 18:38:44

İran ile nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanması
Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin, 5+1 ülkeleri ile İran arasında anlaşmaya varılması dolayısıyla İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye tebrik mesajı gönderdiği bildirildi.

Meclis Başkanı'nın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Berri, 5+1 ülkeleri ile İran arasında anlaşmaya varılması dolayısıyla yolladığı bir mesajla Ruhani'yi tebrik etti.

Berri, mesajında "Aziz ülkeniz ile 5+1 ülkeleri arasında barışçıl nükleer dosyası konusunda yürütülen müzakerelerde sabrınızı yakından takip ettik. Ülkenizin başarılı olmasını, istikrar ve gelişimini devamlı korumasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Berri, "Anlaşmanın İran üzerindeki zalim ambargoyu kaldırmasına, Arap ülkeleri ve İslam dünyası ile aranızdaki güven ilişkisinin artmasına yol açmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Berri'nin ayrıca İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Meclis Başkanı Ali Laricani, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Haşimi Rafsancani'ye de ayrı ayrı mesaj yollayarak tebrik ettiği kaydedildi.

Haber Ara