Dolar

32,2594

Euro

34,7702

Altın

2.415,54

Bist

10.267,09

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-12 14:03:02

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ankara'daki terör saldırısını kınamak amacıyla Hatay'da bazı doktorlar sağlık hizmet vermedi, Mersin'de de protesto yürüyüşü düzenlendi.

Hatay Tabipler Odası Başkanı Tacettin İnandı, Antakya Devlet Hastanesi önünde oda üyeleriyle yaptığı açıklamada, terör saldırısını kınamak, sağlıklı, huzurlu ve barış içinde yaşamaya zemin hazırlamak için bugün ve yarın sağlık hizmeti sunmayacaklarını söyledi.

Acılarının derin olduğunu ifade eden İnandı, "Ey halkımız, şiddet içeren ve savaşı destekleyen her kim olursa olsun peşinden gitmeyelim ve destek olmayalım. Katliamı gerçekleştirenlerin, ihmali olanların ve tüm sorumluların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Katliamın bir an önce açığa kavuşturulması, geleceğimiz için son derece önemlidir" diye konuştu.

İnandı, ülkede barış, adalet ve eşitlik sağlanmadan sağlık ve mutluluğun olamayacağını kaydetti.

Hatay Barosundan yapılan yazılı açıklamada da terör saldırısını kınamak ve yasa ortak olmak için avukatların bugünkü duruşmalara girmeme kararı aldığı duyuruldu.

- Mersin

Mersin'de çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin üyeleri, Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya geldi.

İstiklal Caddesi ve Hastanesi Caddesi'nden geçerek AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığına yürümek isteyen grup, Mersin Adliyesi önünde polis tarafından durduruldu. Burada polisle görüşen grup temsilcileri, taşıdıkları siyah çelengi partinin önüne bırakmak istedi.

Polisin izin vermemesi üzerine grup, çelengi adliyenin üst kısmındaki yola bıraktı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, grup adına yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Osmaniye

Osmaniye Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Gül, yaptığı yazılı açıklamada, birlikte ve huzur içinde yaşamanın tek koşulunun toplumsal barışı sağlamak olduğunu bildirdi.

Terörist saldırının barışa, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye yapılmış olduğunun toplumun tüm kesimlerince idrak edilmesi gerektiğini belirten Gül, Osmaniye'deki eczanelerin üç günlük ulusal yas süresi boyunca vitrinlerini karartacaklarını ve eczacıların önlüklerine siyah kurdele takacaklarını kaydetti.

Haber Ara