Dolar

32,2273

Euro

34,9709

Altın

2.423,54

Bist

10.703,40

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 20:41:01

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Uluslararası Af Örgütü, Ankara'daki terör saldırının uluslararası hukukun en temel ilkelerinin ihlali olduğunu belirterek saldırıyı kınadı.

Örgütün Türkiye şubesince yapılan açıklamada, barışçı gösteri hakkını kullanan sivilleri hedef alan bombalı saldırının kınandığını belirtildi.

"Sivilleri hedef alan bu tür saldırılar yaşam hakkının ve uluslararası hukukun en temel ilkelerinin ihlalidir" ifadesine yer verilen açıklamada, saldırıyı henüz herhangi birinin ya da grubun üstlenmediği aktarıldı.

Yetkililerin derhal tarafsız ve kapsamlı bir soruşturma yürütmeye ve sorumluları adalet önüne çıkarmaya çağrıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün 12.00'de çok sayıda sendika, meslek kurumu ve sivil toplum örgütünün desteğiyle 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi gerçekleşecekti. Basın haberleri bombalı saldırının birçok kişinin Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Emek Partisi (EMEP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayraklarıyla miting öncesi toplanmaya başladığı sırada gerçekleştiğine işaret ediyor."

Haber Ara