Dolar

32,7682

Euro

35,0901

Altın

2.459,44

Bist

10.471,32

'Hazırlanın!'... İngiltere'den vatandaşlarına stoklama çağrısı

İngiltere'de hükümet tarafından oluşturulan 'aile acil durum planı' adlı yeni web sitesi, İngiliz vatandaşlarının yiyecek ve su stoklamaya başlaması ve her türlü felaketle yüzleşmeye hazır olmaları uyarısında bulundu.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-23 22:33:49

'Hazırlanın!'... İngiltere'den vatandaşlarına stoklama çağrısı

'Hazırlanın' başlıklı ve Başbakan Yardımcısı Oliver Dowden tarafından sunulan web sayfası, insanları güvenliklerini yalnızca yetkililerin ellerine bırakmamaya teşvik ediyor.

İngiliz medyasının bildirdiğine göre bu girişim, Dowden'in, doğal afetlerden çatışmalara kadar giderek büyüyen çeşitli tehditler karşısında ülkeyi "daha dayanıklı" hale getirme çabasının bir parçası.

Dün King's College'daki Londra Savunma Konferansı'nda konuşan başbakan yardımcısı, "dayanıklılığın evde başladığını" söyledi.

Dowden, "Milli savunmamız için hayati önem taşıyan açık ve sağlam bir plan sunarken, tüm toplumu bir sonraki şoka hazırlanmak hatta donatmak için vaktinden önce çalışıyoruz" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ, SALGIN, SEL

Hükümete göre Birleşik Krallık'ın karşı karşıya kalabileceği potansiyel "şoklar" listesi , siber saldırılardan elektrik kesintilerine, su baskını, biyolojik tehlikeler, güneş patlamaları ve yeni bir salgına kadar her şeyi içeriyor.

Yetkililer tarafından bu bağlamda verilen tavsiyeler arasında "bölgenizdeki riskler" hakkında bilgi sahibi olmak, acil durum uyarılarına kaydolmak, "temel ilk yardım becerilerini" öğrenmek ve "iletişime geçmek istediğiniz herkesin telefon numaralarını" yazmak yer alıyor. ."

"Hazırlanın" adlı sitede şu uyarılara yer veriliyor:

"Evinizden en iyi kaçış yolunu" da içeren bir "ev acil durum planına" sahip olmanın da zararı olmaz. Bunun dışında, iyi hazırlanmış bir Britanyalının evinde kolayca erişebileceği bir yerde “acil durum çantası” bulundurması bekleniyor.
Çantanızda çeşitli piller, radyo, kurmalı fenerler, ilk yardım çantası, el antiseptiğinin yanı sıra şişelenmiş su ve bozulmayan yiyecekler bulunmalıdır."

Hükümete göre, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından kişi başına günde en az 2,5-3 litre içme suyu tavsiye ediliyor" ancak "kişi başına günde 10 litre olması sizi daha rahat ettirecek."

Web sitesi, kişinin kendisini makul ölçüde güvende hissetmesi için ne kadar yiyecek depolaması gerektiğini belirtmiyor ancak Dowden, "basit anlamda bir kişinin üç gün boyunca "elektrik kesintilerine ve su kesintisine karşı dayanıklı olmak gerekir" dedi.
Başbakan yardımcısı, "Öyle bir dönemde sığınaklara inme konusunda endişelenmeyeceksiniz" dedi.

Dowden, sonuçta tedbirlerin hükümetin herhangi bir potansiyel krizle başa çıkmasını kolaylaştırmasının beklendiğini, çünkü hükümetin çoğunlukla tavsiyelerine uymayanlara odaklanmak zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Dowden, "Kendilerini dirençli kılmak için adım atan herkes, bir kriz vurduğunda hükümetin hazır olmayan ve dirençli olmayan insanlara daha fazla odaklanabileceği anlamına geliyor" dedi.

Londra Savunma Konferansı tarafından yapılan bir ankete göre, Birleşik Krallık'ta insanların yalnızca yüzde 15'inin evinde acil durum çantası var ve yüzde 40'tan fazlasının üç günlük bozulmayan yiyecek ve su kaynağı bulunmuyor.

RussianToday

Haber Ara