Dolar

32,7777

Euro

35,0482

Altın

2.455,41

Bist

10.471,32

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 20:37:44

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistin yönetiminden, yaşanan şiddet olaylarına son vermesini beklediğini" belirtti.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonla görüştüğü ve kendisine, "Filistin yönetiminden, yaşanan şiddet olaylarına son vermesini beklediğini" söylediği ifade edildi.

Açıklamaya göre, Kerry de ülkesinin, İsrail'in kutsal mekanların konumunu korumayı amaçlayan bir politika izlediğini bildiğini ifade etti.

Filistin yönetimi, kendisine yöneltilen "şiddete teşvik" suçlamasını kabul etmiyor ve Filistin topraklarında yaşanan şiddet olaylarından İsrail'i sorumlu tutuyor. Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi de İsrail hükümetini Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerde bulunmakla suçluyor.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

Haber Ara