Dolar

32,2848

Euro

34,7065

Altın

2.395,85

Bist

10.247,75

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 18:15:54

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 7 Haziran'da Avrupa'daki 2,5 milyon seçmenin yaklaşık 1 milyon 200 bininin oy kullandığını ve bu sayının artırılması gerektiğini belirterek, "Avrupa'da yığılma varsa, Diyanet İşlerine bağlı camilerimiz var burada. Diyanet İşleri Başkanlığının ataşeleri var. Gerekirse bu ataşeliklerde oy kullanılabilir. Camilerde oy kullanılabilir" dedi.

Özdağ, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Hollanda'nın Rotterdam kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı ülkelerdeki oy merkezlerinde yaşanan yoğunluğun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yurt dışındaki Türklerin 1 Kasım seçimlerine çok fazla rağbet gösterdiğinin altını çizen Özdağ şöyle konuştu:

"Yollarda arabalarla konvoy halindeler, aynı zamanda konsoloslukların önünde sıradalar, zaman kaybı bu. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Konsolosluğun olmadığı yerlerde konsolosluğu açmamız veya binaların olmadığı yerlerde binaları ihdas etmemiz gerekiyor. Bu da yetmez. Ne yapmamız gerekiyor Avrupa'da yığılma varsa? Diyanet İşleri'ne bağlı camilerimiz var burada. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ataşeleri var. Gerekirse bu ataşeliklerde oy kullanılabilir. Camilerde oy kullanılabilir. Hatta aklıma şu da geliyor bizim kültür ataşeliklerimiz var, bizim eğitim ataşeliklerimiz var bunlar hep devletin resmi kurumları aynı Dışişleri Bakanlığının konsolosluğu gibi, büyükelçiliği gibi. Mesela Hollanda'da 150'nin üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camimiz var. Buralara sandık koyarsak o zaman vatandaşlar bu 5 gün içerisinde en yakın cami neredeyse, en yakın eğitim ataşesi, kültür ataşeliği veya din ataşeliği neredeyse, oraya giderek oyunu kullanabilir."

Türk vatandaşlarına ikamet ettikleri ülkelerde oy kullanma imkanının ilk kez kendi iktidarları tarafından tanındığını anlatan Özdağ, bunun yanı sıra seçilme hakkının verilmesini istediklerini de ifade etti.

Bulundukları ülkelerdeki problemleri bilen insanların Türkiye'de parlamentoya girmesinde fayda olacağına vurgu yapan Özdağ, yurt dışındaki Türklere yönelik vaatleri konusunda ise şu değerlendirmede bulundu:

"Diğer bir husus, pasaport harçlarını 100 avroya indiriyoruz. İkinci bir husus olarak 6 bin avro olan askerlik ücretini de bin avroya indirme vaadinde bulunuyoruz. Aynı zamanda öğrencilerle ilgili çalışmalarımız var. Hizmetlerimiz devam edecek inşallah. Türkiye'ye gelenler cep telefonlarını 4 ay boyunca kullanabilecekler. Bir diğer husus ise 6 ay olan araba mevzusu, Türkiye'de 6 ay arabasını tutabiliyordu (yurt dışından gelen biri), şimdi 2 yıla çıkartma sözümüz var. Buradaki (Avrupa'daki) insanlara AK Parti iktidarı olarak ne yapsak azdır. Hizmet etmeye devam edeceğiz."

Haber Ara