Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-22 03:49:44

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ozdag:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "Türkiye'de tarihin en önemli dönemini yaşıyoruz. Bir İstiklal Savaşı'nı yeniden veriyoruz. İstikbal değil bir İstiklal Savaşı bu. 1071'de Malazgirt önlerinde Alparslan'a 'Çek git Orta Asya'ya' diyen Romen Diyojen hangi niyetle dediyse şimdi de Ahmet Davutoğlu'na aynı niyetle diyorlar" dedi.

Partisinin Şehzadeler İlçesi Danışma Meclisi toplantısına katılan Özdağ, Türkiye'nin büyümesinin Batı tarafından istenmediğini belirterek şöyle devam etti:

"Türkiye'de tarihin en önemli dönemini yaşıyoruz. Bir İstiklal Savaşı'nı yeniden veriyoruz. İstikbal değil bir İstiklal Savaşı bu. 1071'de Malazgirt önlerinde Alparslan'a 'Çek git Orta Asya'ya' diyen Romen Diyojen hangi niyetle dediyse şimdi de Ahmet Davutoğlu'na aynı niyetle diyorlar. 'Kobani'de, Suriye'de, Irak'ta, Musul'da, Halep'te, Bosna Hersek'te olma' diyorlar bize. Biz de 'Hayır. Cumhuriyet kurulduğunda büyük milletin ekonomik olarak küçük devletiydik. Şimdi orta ölçekli olduk ama bundan sonra büyük ölçekli devlet olacağız' diyoruz."

"Onun için şimdi bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar" diyen Özdağ, "Önce darbeler yaptılar. Darbeler, bizim ekonomimize, kültürümüze ve demokrasimize zarar verdi. Bizi orta ölçekli devlet olarak bıraktı. Sonra kirli ve şantajcı medya patronları ile sermayedarlar geldiler. Onlar da aynı şekilde siyasetçileri terbiye ettiler. Türkiye'de her zaman siyasetçileri korkuttular" diye konuştu.

PKK terör örgütünün çocukları kandırarak dağa çıkardığını aktaran Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

"1984'te vesayetçiler, kenarda tutacakları bir vesayetçi yapı olarak PKK'yı kurdular. O günden bugüne kadar tam 50 bin kişiyi öldürdüler. Kendileri infazda bulundular. Hani bunlar '17 bin yargısız infaz var' diyorlar ya, bunların çoğunluğunu PKK kendisi öldürdü. Silahla bir sussa bir bitirsek o zaman göreceğiz kimleri öldürdüklerini. 'Davadan döneni vurun' diye Hitler'e atfedilen bir söz var. Bu söz, aynen PKK için geçerlidir. Çocukları dağlara götürdüler. 'Anneme gitmek istiyorum' diyen çocukları öldürdüler. Diğerlerini korkutmak için kafalarına sıktılar. Sonra da çocuklar, tıpış tıpış dağlara gittiler."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Özdağ, "Şimdi Selahattin Demirtaş diye utanmaz bir adam da bir yandan vicdanı retçilik yapıyor. 'İsteyen askere gitsin, istemeyen gitmesin' diyor. Sonra da utanmazlar, 14, 15, 16 yaşındaki çocukları dağlara kaçırıyorlar. Hani sen vicdanı retçiydin? İnsanları ölüme gönderiyorlar" dedi.

Türkiye'nin büyük ölçekli devlet olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Egemen güçler, siyaseti PKK ile terbiye edip dizayn edebilirler mi diye bakıyorlar. Bunların üstesinden geleceğiz. Türkiye artık orta ölçekli değil, büyük ölçekli olmaya başladı, olacağız da. Bütün engellemelere rağmen olacağız."

Toplantıya AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Murat Baybatur da katıldı.

Haber Ara