Dolar

32,3776

Euro

34,7850

Altın

2.433,13

Bist

9.950,74

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 17:27:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmaya ilişkin, "Hiç kimse kendi mesleğini yaptığı için ne gözaltına alınır ne soruşturma açılır ne de operasyon yapılır." dedi.

Çalık, Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfınca TEDAŞ Misafirhanesi'nde şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen programdan ayrılırken, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan soruşturmayla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Çalık, "Hiç kimse kendi mesleğini yaptığı için ne gözaltına alınır ne soruşturma açılır ne de operasyon yapılır." ifadesini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatan Çalık, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin kıyafetleri altındaki teröristler asker kılığıyla ülkeyi işgal etmeye, darbe yapmaya kalktılarsa ve terör örgütleri saldırılarını yaptılarsa şayet kılık-kıyafetlerinin ne olduğuna bakmaksızın, ne yaptıklarını çok iyi görmek lazım." diye konuştu.

O gün asker kıyafetleri içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak için darbe girişiminde bulunulduğunu vurgulayan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İster gazeteci, akademisyen, öğretmen, doktor, eczacı veya milletvekili hangi meslek örgütüne ait olursa olsun, eğer terör örgütüne payandalık yapıyorsa, kalemini oynatıyorsa, ona yarenlik yapıyorsa, şayet gazeteci, medya mensubu, akademisyen de olsa gerekli tedbirler alınmalıdır, yapılan operasyon da bu anlamda yapılmıştır."

- Rektör atamaları

Çalık, rektör atamalarına ilişkin düzenlemenin sorulması üzerine de seçimlerin üniversitedeki huzur iklimini çok net bir şekilde bozduğunu ifade etti.

Yeni düzenlemeyle YÖK'ün teklifini cumhurbaşkanına sunacağını kaydeden Çalık, "Cumhurbaşkanımız da sadece üniversite içerisinde birbirini kıran ve inciten söylemlere maruz kalan seçimler esnasında üniversitelerin huzurunu bozan süreci sonlandıracak." dedi.

Geçmiş dönemlerde de üniversite seçimlerinde ilk sırada olanların yerine listede sonlarda yer alanların atanabildiğine dikkati çeken Çalık, şöyle devam etti:

"Demokratik bir süreç işleyip, neticede birincinin atanmasıyla olmadığına göre oradaki akademisyenlerin kanaatiyle ortaya çıkacak kişinin YÖK tarafından teklif edilmesi ve Cumhurbaşkanımız tarafından değerlendirilerek atamasının yapılmasıdır. Bu daha önce konuşuldu şu anda KHK ile üniversitelerimizin huzur ortamı olmasını, siyasi alana dönüşmemesini ve siyasi çekişmelere malzeme olmamasını arzu ediyoruz. Herkes kendi akademik çalışmasını yapsın ve üniversiteler bilime odaklansın istiyoruz."

CHP'nin, rektör atamasına ilişkin yeni düzenleme konusundaki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Çalık, şunları söyledi:

"KHK ile ilgili olarak yasal zemin buna müsaittir. YÖK'ün seçimleriyle değil de, Cumhurbaşkanımızın atamasıyla görevlerine getirilecek olan rektörlerimizin atama konusu daha önce de konuşulmuştu. Bunun anti demokratik bir yöntem olduğunu söyleyenlerin hepsi çok net biliyorlar ki üniversiteler bilim yuvalarıdır. Sadece bilimle ilgilenmelidir ve başka akademisyenlerin oylarını almak adına farklı söylemler, eylemler içine girmeden bilime yönelmeli, ülkenin gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yapmalıdır. CHP veya muhalefet partileri, her defasında söyleyecek çok cümle buluyorlar, hangi icraatı yaparsak yapalım her defasında söyleyecek bir cümleleri var. En doğru yön ve yol olarak YÖK mensubu arkadaş ve akademisyenlerimizin talebi olarak, bizlere iletilmiştir."

Haber Ara